A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713611358.318.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Esplanada Mimoza va fi gata la finalul lunii mai
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-05-2015, ora 10:47

Iasi: Esplanada Mimoza va fi gata la finalul lunii mai

Articol de Cristian Amariei
Modernizarea Esplanadei Mimoza din cartierul Pacurari se apropie de final, lucrarile ajungand la ultima etapa, cea a finisajelor. Pana la finalul acestei luni, constructorul va finaliza complet reabilitarea, iar spatiul modernizat, acum adecvat promenadei si petrecerii timpului liber, va fi redat locuitorilor cartierului.

Reprezentantii municipalitatii si cei ai constructorului au analizat evolutia santierului si a stadiului lucrarilor in cadrul unei intaniri ce a avut loc marti, 5 mai. Primarul Gheorghe Nichita, viceprimarul Mihai Chirica si sefii firmei care executa lucrarile au discutat aplicat despre ultima etapa a lucrarilor, luandu-se in discutie si data cand esplanada va putea fi data in folosinta.

Am discutat telefonic si cu directorul societatii care lucreaza la esplanada Mimoza, care mi-a garantat ca in jurul datei de 20 mai lucrarile vor fi finalizate. Speram ca si vremea sa fie favorabila, astfel incat sa nu apara intarzieri. Investitia este pe ultima suta de metri, iar in acest moment se lucreaza la montarea ultimelor placaje de granit si de travertin, precum si la montarea rigolelor. in paralel, se va monta si mobilierul urban”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Modernizarea esplanadei Mimoza a inceput in iunie 2014, iar termenul final este, conform contractului, data de 29 mai 2015. Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 922 mii lei.

Proiectul reabilitarii si modernizarii esplanadei s-a nascut din nevoia de a crea un centru de activitati in unul din cele mai aglomerate cartiere ale Iasului. Spatiul, inainte de modernizare era degradat, cu pavimentul spart si fara spatii verzi. Prin lucrarile de reabilitare se creeaza un centru de promenada si de petrecere a timpului liber, care beneficiaza de un parc, un loc de joaca pentru copii si zone de spatii verzi. Suprafata modernizata masoara peste 3600 de metri patrati, proiectul cuprinzand amenajarea integrala a zonei din fata blocurilor 534, 553, T2 si T3 din cartierul Pacurari. Lucrarile au refacut aleile pietonale, pavimentul a fost montat din placi de granit si au fost infiintate noi spatii verzi unde se va planta gazon. Totodata, este in amenajare si un parc de joaca, cu aparate moderne. Se va monta si o pergola din lemn si stalpi ornamentali pentru iluminat. Mobilierul urban va fi schimbat in totalitate, cu jardiniere din beton si lemn, mese de sah si banci din lemn.
     
Tag-uri: iasi, esplanda, mimoza, lucrari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii