A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714183213.0936.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Esplanada Mimoza, investitie finalizata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-06-2015, ora 11:31

Iasi: Esplanada Mimoza, investitie finalizata

Articol de Madalina Irimia
Cartierul Pacurari are, de cateva zile, o moderna zona de petrecere a timpului liber, de socializare, de promenada si unde cei mici se pot juca in siguranta. Esplanada Mimoza, punctul central al cartierului, a trecut printr-o transformare spectaculoasa si ofera acum conditii adecvate pentru a petrece timp in aer liber. La finalul lunii mai au fost incheiate lucrarile de modernizare a esplanadei, iar locuitorii cartierului s-au putut bucura de o prima plimbare in noul spatiu.

Prin modernizare nu a fost refacut doar pavimentul, ci a fost reconfigurat intreg arealul. Au aparut noi spatii verzi, unde a fost plantat gazon, au fost montate jardiniere de beton pentru flori si, de asemenea, au fost plantati puieti de tei si platani. Pentru decorarea noilor zone create a fost folosita placarea cu granit si travertin. Altadata o zona arida si fara vegetatie, esplanada creeaza acum un spatiu verde cu arbori si plante agatatoare. Pe traseul aleilor principale si a zonei centrale a esplanadei au fost montate pergole de lemn. Acestea vor sustine plante agatatoare ce sunt plantate in zonele verzi limitrofe pentru a crea o umbrire adecvata. in zona de petrecere a timpului liber au fost amplasate mese de sah din beton, acoperite cu mozaic.

Mobilerul urban a fost complet schimbat. Iluminatul public din zona are acum o noua instalatie, stalpi noi si corpuri de iluminat speciale pentru spatiile verzi. De asemenea, au fost realizate banci din beton si lemn, au fost montate cosuri de gunoi si a fost realizata un sistem de evacuare a apei pluviale.

In cadrul amenajarii esplanadei a fost creat si un loc de joaca pentru copii. Acesta este dotat cu un sistem de trei tobogane, pentru diferite categorii de varsta. De asemenea este amplasat un echipament de catarare si leagane. Pentru siguranta copiilor, suprafata pe care a fost montat locul de joaca este acoperita cu un material special ce permite atenuarea eventualelor cazaturi. Lucrarile de modernizare a esplanadei au inceput anul trecut, insa amenajarea finala a fost concentrata mai ales in ultimele luni. Valoarea lucrarilor executate este de aproximativ 900.000 lei si au fost finantate integral din bugetul local.
     
Tag-uri: iasi, esplanada, mimoza
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii