A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715302818.804.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Echipajul elicopterului SMURD prabusit insuma zeci de ani de experienta medicala si de zbor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-06-2016, ora 08:10

Iasi: Echipajul elicopterului SMURD prabusit insuma zeci de ani de experienta medicala si de zbor

Articol de Cristian Amariei
Toti cei patru oameni care au sfarsit tragic ieri aveau o singura misiune, spun apropiatii: salvarea vietilor. Comandantul echipajului a fost comandorul Gavril Doru. Avea 53 de ani si avea o experienta de zbor pe elicopter de 4.181 ore. Copilotul a fost capitan-comandorul Voicu socae. Avea 36 de ani si 1.480 de ore de zbor. Medicul Mihaela Dumea mergea in misiuni aeriene de 5 ani. si Gabriel Sandu, asistentul SMURD, avea o experienta de 11 ani in elicopterele SMURD.

Medicul Mihaela Dumea are 37 de ani, un baietel de patru ani si participa la misiunile SMURD de la finalul anului 2014, de cand au fost reluate zborurile. Colegii spun ca era dedicata cu totul activitatii de medicina de urgenta.

„Dramatic, uluitor, pierdere uriasa pentru Spitalul Sfantul Spiridon. Aveau taria si puterea si experienta zborului, ca sa-l numesc asa, nu erau niste incepatori. E o drama, e o drama si dincolo de asta acesti oameni au plecat sa salveze niste vieti si si-au gasit sfarsitul”, a declarat Ioan Barliba, directorul Spitalului Sfantul Spiridon.

„Mihaela Dumea, in afara faptului ca era extraordinar de bine pregatita profesional, un om de o seriozitate si de o modestie iesita din comun, era si cu o dragoste foarte mare pentru a impartasi studentilor, colaboratorilor din tot ceea ce stia ea, cu un singur scop: sa salveze vieti”, marturiseste medicul Mariana Paulet.

Era unul dintre cei mai vechi asistenti medicali de la SMURD Iasi. Adrian Gabriel Sandu, in varsta de 40 de ani, participa la zborurile SMURD din anul 2005 si si-a pierdut si el viata in accidentul din Republica Moldova. Sotia sa lucreaza tot la SMURD. Au un copil care este in clasa intai.

„Ne-am vazut dimineata, ne-am intalnit la cafea dimineata, am baut cafeaua, iar ca si colegi erau niste colegi extraordinari, plini de viata”, povesteste asistentul Ciprian Cornea.

„Gabi Sandu face parte dintre asistentii care au facut SMURD si elicopter si inaintea tragediei de acum 11 ani. Cu toate acestea, datorita pasiunii sale, a profesionalismului, a unui caracter uman exceptional a continuat sa faca SMURD si dupa aceasta tragica experienta”, spune medicul Mariana Paulet.

In urma cu 11 ani, Un elicopter SMURD Iasi s-a prabusit la doar 3 kilometri departare de pista aeroportului. Au murit pilotul, copilotul, asistentul si medicul aflati in aparatul de zbor.

La Iasi sunt 11 medici si 12 asistenti care zboara cu elicopterele SMURD.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  21.06.2017 07:10

wh0cd4276847 Viagra Tablets prednisolone clomid 50 mg

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii