A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714152922.8136.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Drumuri facute praf de lucrari pentru canalizare care dureaza de trei ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-10-2015, ora 08:09

Iasi: Drumuri facute praf de lucrari pentru canalizare care dureaza de trei ani

Articol de Cristian Amariei
De trei ani, localnicii dintr-o comuna din judetul Iasi isi fac cu greu drum printre gropile si noroaiele lasate in urma de muncitorii care lucreaza la sistemul de canalizare. Proiectul de 20 de milioane de lei, bani europeni, ar fi trebuit incheiat in vara acestui an. Santierul e insa deschis si acum. Iar constructorii vin cu o noua promisiune - pana la Craciun lucrarile vor fi gata, iar soseaua va fi asfaltata.

Drumurile care leaga cele cinci sate ale comunei Barnova au devenit un calvar pentru localnici. Din cauza utilajelor si a santurilor sapate de muncitorii care lucreaza la sistemul de canalizare de trei ani, pe sosea de-abia se mai poate circula din cauza gropilor si a noroiului. Cand ploua este un cosmar!

„Trebuie sa ne luam cizme de cauciuc. Nemultumita chiar de tot, mai ales ca ieseai la plimbare cu copiii, pe unde, nu se poate”, spune o localnica.

Ne asteptam si noi, mai trece vremea se mai astupa o groapa, aici se destupa tot timpul, lucrari de canalizare spun ei. A trebuit sa bag 1.000 de lei in masina ca sa mi-o refac, mi-au cazut toate in fata, bordul, tot, s-a dat jos”, spune o alta femeie.

Muncitorii care lasa in urma mormanele de pamant ar fi trebuit sa termine lucrarile in iulie. Trei luni mai tarziu, in zona e tot santier!

„Oamenii cum vor daca se lucreaza cu pamant, ei vor si canalizare si.... pai, nu?! Trebuie sa mai suporte si ei. Mai trec, mai injura. Sunt nemultumiti oamenii? Da, dar le place sa stea la WC in casa”, spune un muncitor.

Nemultumiti sunt si edilii, dar spun ca n-au cum interveni. Proiectul este al societatii de apa din Iasi.

„Putini oameni, la o asemenea lucrare mare, cam activitate mica, cu oameni putini si utilaje putine”, spune Florin Acatrinei, viceprimarul comunei Barnova.

Firma constructoare spune ca lucrarile vor fi gata pana la sfarsitul anului si tot atunci va fi asfaltat si drumul.

„Se termina si cu mizeria, dar cum vor canalizare? Nu ei trebuie sa fie nemultumiti, eu sunt ala, ca eu m-am incurcat. Daca strazile erau inchise lucram si eu mai repede si terminam. Ei mi-au produs pierderi si de timp si financiare”, a declarat Titel Sinescu, directorul firmei.

„Dupa ce va fi predata aceasta lucrare, daca vor exista anumite neconcordante cu proiectul initial, sumele respective vor fi oprite din garantia de buna executie”, spune Razvan Manolache, purtatorul de cuvant al ApaVital Iasi.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, lucrari, drumuri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii