ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-02-2015, ora 07:53

Iasi: Drum judetean declasificat pentru a se putea obtine bani pentru asfaltare

Articol de Cristian Amariei
Un drum judetean din Iasi va fi declasificat ca o ultima masura pentru obtinerea banilor necesari asfaltarii! Satul sa astepte bani de la mai - marii judetului, primarul comunei Victoria a cerut ca un sector intreg de sosea sa treaca la rangul de drum comunal. Astfel are mai multe sanse sa obtina fonduri europene pentru reabilitarea lui.

Aproape 700 de locuitori din satele sendreni si Frasuleni trag speranta ca, odata si odata, drumul care trece prin satele lor va fi asfaltat. Ultima modernizare a avut loc in urma cu 25 de ani, cand a fost pietruit.

De atunci, nicio schimbare in bine. Doar in rau. Pietrisul s-a dus demult, iar oamenii sunt nevoiti sa mearga acum prin noroaie. Nici cu masina nu este mai usor.

Nemultumirile oamenilor sunt cunoscute si de edilul comunei. Aflat la al treilea mandat, primarul spune ca a facut zeci de solicitari ca sa primeasca un milion de euro, cat ar fi nevoie pentru reabilitarea sectorului sendreni-Frasuleni-Sculeni, ce se intinde pe o distanta de 6 kilometri, in zadar insa. A gasit insa o ultima solutie: sa transforme drumul judetean in unul comunal pentru ca ar avea mai putine criterii de indeplinit si ar obtine mai usor fonduri europene. Pana acum, ca drum judetean, a fost descalificat pe motiv ca nu este suficient de circulat.

Si conducerea Directiei Judetene de Drumuri este de acord sa stearga din pix drumul judetean.

Pe o mare parte din drumurile judetene din Iasi este greu de circulat. Din cei 1035 de kilometri de drumuri judetene, doar 540 de kilometri sunt asfaltati. Restul sunt de piatra, beton sau pamant. Iar viitorul nu suna prea bine pentru locuitorii satelor din zona pentru ca o asfaltare nu e luata in calcul prea curand.

Anul trecut, in judetul Iasi s-a reusit modernizarea a numai 5 kilometri de drum. Trei kilometri au fost reabilitati cu beton, iar pe 2 kilometri s-a turnat asfalt. Pentru perioada 2014-2020, Consiliul Judetean Iasi are un masterplan prin care intentioneaza sa reabiliteze peste 200 de kilometri de drumuri judetene cu 117 milioane de euro.

Sursa: digi24.ro
Foto: adrianstef.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii