A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716157240.0246.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Doua mii de credinciosi au infruntat gerul, de Boboteaza. Unii au plecat de la slujba si cu cate zece litri de agheasma
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-01-2015, ora 07:33

Iasi: Doua mii de credinciosi au infruntat gerul, de Boboteaza. Unii au plecat de la slujba si cu cate zece litri de agheasma

Articol de Cristian Amariei
Peste doua mii de credinciosi au indurat frigul din ziua de Boboteaza pentru a primi sticle cu apa sfintita. Dupa ce au urmarit slujba pret de cateva ore in curtea Mitropoliei din Iasii, unii dintre credinciosi au plecat acasa si cu cate zece litri de agheasma. Peste 12 tone de apa au fost sfintite de inalt Preasfintitul Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in cadrul slujbei oficiate in aer liber, in curtea Catedralei Mitropolitane. Credinciosii au indurat, pret de cinci ore, temperaturi sub zero grade.

"Cam frig, dar ce sa facem. Macar o data in an. E cam rand si, ca intotdeauna, romanul necivilizat, dar ne-am obisnuit. Asa e in fiecare an."

Multi dintre credinciosi au venit pregatiti cu bidoane pentru a duce acasa cat mai multa apa sfintita.

"Avem zece kilograme de agheasma. Asa mult ca sa dam si la vecinii nostri sa punem si noi prin casa. Sa fie un an mai bun, sa facem mai multi bani."

Pentru ca toti oamenii sa poata ajunge la butoaiele cu agheasma pe rand si fara incidente, 60 de jandarmi au fost trimisi in misiune in curtea Mitropoliei.

Mihai Cojocariu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Iasi: "S-a realizat un sistem de protectie in jurul recipientelor cu agheazma astfel incat cetatenii sa poata lua agheazma in ordine si fara incidente."

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii