ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-11-2014, ora 08:42

Iasi: Dascalii, instruiti in tehnologia moderna

Articol de Madalina Irimia
Dascalii din Iasi au fost instruiti sa predea in scolile viitorului. Profesori din tot judetul au participat la un curs de initiere in tehnologiile de vârf, pe care ar trebui sa le foloseasca intr-o buna zi la clasa. Multi dintre ei spun, insa, cu amaraciune, ca scoala romaneasca este mult prea saraca pentru a-si permite astfel de echipamente moderne.

De la table si proiectoare interactive, la imprimante cu sistem de corectare a testelor grila, modele de laboratoare fonice si sisteme de monitorizare video pentru scoli, toate echipamentele au fost prezentate la un simpozion despre mijloacele moderne de predare. Desi interesate de noutatile tehnologice, cadrele didactice considera ca scoala are alte necesitati.

"Prioritate ar fi sa fie si scoala noastra reabilitata termic si refacuta instalatia electrica ca sa ai echipamente tehnice pe o instalatie termica veche de 40 de ani e mai greu pentru ca inainte, stiti, era un intrerupator si o priza, ei acum nu poti sa pui 20 de calculatoare intr-o singura priza," a spus Rusu Ghinisa, directorul scolii de Arte si Meserii Chiscareni.

"Scoala noastra in particular are alte nevoi este vorba despre nevoile specialitatilor, muzica, arta plastica, coregrafia, teatrul si arhitectura," considera Dana Barnea, directorul Colegiului de Arte Octav Bancila.

Mai mult, unele dintre cadrele didactice spun ca nu sunt pregatite pentru trecerea de la metodele traditionale de predare la cele care presupun table sau proiectoare interactive.

"Cartile nu vor putea fi inlocuite niciodata, ma refer la cartile tiparite," a spus Luminita Viciu, profesor de limba franceza.

"Cu siguranta ca nu toti profesorii sunt pregatiti acum sa utilizeze aceste mijloace mai ales cu seama profesorii din aria curiculara a disciplinelor care nu utilizeaza in mod obisnuit in cadrul orelor acste mijloace," este de parere Mona Cotofan, directorul Liceului Vasile Alecsandri.

Camelia Gavrila, inspector general al ISJ Iasi: "Acum insa suntem intr-o societate extrem de informatizata, extrem de tehnologizata, elevii, tinerii apartin acestui univers si in nici un caz procesul didactic nu poate fi rupt de aceasta maniera de a prezenta."

La simpozionul „Fii elev pentru o zi in clasa viitorului" au participat peste 150 de profesori din judetul Iasi.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  20.06.2017 03:35

wh0cd1150372 eurax without prescription elimite cream for sale erythromycin albuterol buy avodart

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii