ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-06-2013, ora 10:06

Iasi: “Danseaza cu Noi” la FIE

Articol de Alexandra Stefanescu

Noua scoli de dans din Iasi vor oferi publicului, in cadrul Festivalului International al Educatiei, adevarate regaluri coregrafice, zilnic, intre 14 si 23 iunie, in intervalul orar 17.00-19.00, pe scena de pe bulevardul Stefan cel Mare.

In perioada 14-23 iunie, pe scena in aer liber de pe bulevardul Stefan cel Mare vor evolua cele mai importante trupe de dans modern, clasic si contemporan din Iasi. Demonstratiile de dans vor debuta pe 14 iunie, cand membrii scolilor de dans si ai cluburilor de fitness vor sustine, pe scena amplasata pe pietonalul Stefan cel Mare, cate o scurta prezentare, oferind astfel publicului ocazia de a anticipa evenimentele programate pentru zilele urmatoare.

Sambata, 15 iunie, reprezentantii Colegiului de Arte “O. Bancila” din Iasi vor sustine o lectie interactiva de dans contemporan, incercand sa transmita ritmul si pasii de dans publicului, in cadrul unei reprezentatii “De la Clasic la modern”.

Formatia scolii de dans “Bel Art”, coordonata de profesorul coregraf Catalina Negru, va oferi, pe 16 iunie, cursul deschis de dans “Senzatia Valsului”.

Pe 17 iunie, timp de doua ore, Clubul “Moving” va prezenta miscarea “Port de Bras”, un complex de miscari inspirate din dans, balet, stretching, exercitii de postura, fitness si aerobic.

Reprezentantii Scolii de Tango din Iasi – Tango desde Pasion – vor incerca, pe 18 iunie, sa va incite curiozitatea prezentandu-va o serie de notiuni de Tango Argentinian, suficiente pentru a raspunde unei invitatii la dans: atitudine, eleganta, stil, muzicalitate, echilibru, basic steps si improvizatie.

Clubul de dans sportiv Nikons ii asteapta pe ieseni, pe 19 iunie, sa experimenteze dansul, ca sport de performanta.

Pe 20 iunie, Scoala Universul Latino Dance Iasi va oferi o demonstratie-show de dansuri caraibice (Salsa, Bachata, Merengue) si o lectie interactiva deschisa publicului.

Si stilul “street dance” va fi bine reprezentat. Pe 21 iunie, Formatia Quasar Dance, alaturi de coregraful Alexandru Ignat, vor ajuta spectatorii sa invete o astfel de coregrafie ce poate fi practicata de toti cei dornici de distractie.

O noua zi - o noua calatorie in lumea dansului, de data aceasta de pe toate meridianele globului. Ansamblul de dansuri experimentale Coconite si Trupa de dansuri rusesti Raduga vor oferi, pe 22 iunie, momente de cate 6 si 7 dansuri, fiecare coregrafie reprezentand cate un alt spatiu cultural.

Ultima zi “Danseaza cu Noi” este rezervata unui “Best of” al celor mai populare scoli de dans din Iasi. Programul va cuprinde o selectie a momentelor care au avut parte de popularitate crescuta pe parcursul festivalului, iar publicul interesat va avea sansa de a participa la o lectie suplimentara de dans.

     
Tag-uri: dans, Iasi, FIE
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii