A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713599420.8685.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de 200.000 de lei in comuna Ciurea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-02-2015, ora 11:45

Iasi: Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de 200.000 de lei in comuna Ciurea

Articol de Cristian Amariei
Situatie revoltatoare intr-o comuna din judetul Iasi. Autoritatile locale au incasat aproape doua milioane de lei pentru constructia unui drum nou, insa au montat pe marginea soselei tot bordurile vechi. 200 de mii de lei este prejudiciul descoperit in urma unui control al Curtii de Conturi.

Primaria din localitatea ieseana Ciurea a primit 1,9 milioane de lei de la Guvern pentru asfaltarea si montarea de borduri pe o portiune de aproximativ 2 kilometri de drum. Pe o lungime de aproape jumatate de kilometru, insa, constructorul a incasat banii pentru materiale noi, dar a montat bordurile vechi. Totul a fost facut la indicatiile primarului, care este convins ca a luat cea mai buna decizie:

"Este o zona, cel putin, unde sunt garduri ale cetatenilor si erau borduri de la gard si nu avea rost si apoi in celelalte zone in care ar fi trebuit sa fie puse borduri, erau bune cele existente," a declarat Catalin Lupu, primarul comunei Ciurea.

Primarul are acum trei luni la dispozitie sa recupereze de la constructor prejudiciul de aproximativ 200 de mii de lei. Reprezentantii firmei s-au angajat sa inapoieze banii nemunciti:

"O sa dea jos, minus acele borduri, si cu asta basta," a spus Cornel Brinza, directorul firmei de constructii.

Localnicii privesc cu suspiciune intelegerea dintre primar si firma de constructii: "A cheltuit banii pe care i-au luat pentru cele noi si le-au folosit tot pe acelea vechi, ca asa se face. Banii si-au gasit ei loc in alta parte, nu, ca asa e la noi."

"Pai cum se face in Romania, nu stiti?"

Inspectorii Curtii de Conturi au semnalat si ca receptia lucrarii nu a fost facuta inca, desi termenul de finalizare a fost in toamna anului trecut. Asfaltarea a fost facuta, insa nu si marcajele. Curtea de Conturi a cerut o noua evaluare a lucrarii.

"Ca urmare a masurilor dispuse de Curtea de Conturi, am luat legatura cu un specialist care va inventaria toata aceasta activitate a lucrarilor, urmand ca noi sa procedam la proces verbal de terminare a lucrarilor pentru acest sector de drum," a explicat Catalina Dorobat, consilier urbanism in cadrul primariei Ciurea.

Primaria din Ciurea are acum termen pana pe 15 mai sa recupereze prejudiciul de doua sute de mii de lei, iar drumul sa fie functional. in caz contrar, inspectorii Curtii de Conturi vor depune sesizari la Parchet.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii