A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713959757.863.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Cursuri suspendate in plin semestru din cauza lucrarilor in scoala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-10-2015, ora 12:12

Iasi: Cursuri suspendate in plin semestru din cauza lucrarilor in scoala

Articol de Cristian Amariei
Vacanta fortata in plin semestru la o scoala din judetul Iasi. Toti cei 400 de elevi au fost trimisi acasa in aceasta saptamana pentru ca in scoala se schimba geamurile vechi cu unele termopan, informeaza digi24.ro. Reprezentantii scolii, dar si autoritatile locale, cele care finanteaza proiectul, spun ca nu au putut sa faca lucrarile in vacanta de vara pentru ca a durat mult licitatia.

Pe holurile si in clasele Liceului Tehnologic „Petre P. Carp” din Tibanesti muncitorii lucreaza de zor la inlocuirea tamplariei vechi de aproape patru decenii cu geamuri termopan. Pana cand lucrarile vor fi gata, elevii vor sta acasa. Adica o saptamana.

„Faptul ca ne-am apucat de aceasta cladire mai tarziu s-a datorat demararii procedurilor de licitatie pentru aceasta cladire care, dupa cum stiti, sunt greoaie”, spune Vasile Ipate, primarul comunei Tibanesti.

Sefii din educatie dau vina pe autoritatile locale pentru gestionarea lucrarilor.

„Sustinem ca aceste demersuri sa se realizeze cat mai repede in asa fel incat pregatirea elevilor sa nu sufere”, a declarat Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei.

Alina David, directorul Liceului Tehnologic „Petre P. Carp” din tibanesti, spune ca lectiile vor fi recuperate la finalul programului, cate o ora.

In plin semestru se fac lucrari de modernizare si la scoala Nr. 3 din Focsani. Pentru a nu pierde orele, cei 670 de elevi fac naveta in fiecare dimineata cu autobuzele de transport in comun la doua scoli din oras.

„E greu drumul asta, copiii se trezesc dimineata cu o jumatate de ora mai devreme, poate uneori cu o ora mai devreme”, spune Elisabeta Almasan, invatatoare.

In punctele de plecare si sosire a autobuzelor au fost amplasati politisti locali care vegheaza la siguranta elevilor.

Marius Iorga, viceprimarul municipiului Focsani, spune ca „pana la urma parintii au inteles ca e un lucru benefic pentru comunitate, pentru copiii lor, va fi o scoala moderna dotata cu absolut tot ce trebuie, cu laboratoare moderne si noi.”

Scoala a intrat in reabilitare in vara acestui an, iar lucrarile trebuie finalizate pana la sfarsitul anului. Proiectul se ridica la cinci milioane de lei, dintre care trei milioane de lei fonduri europene, iar restul de la Guvern si bugetul local.
     
Tag-uri: iasi, lucrari, scoala, vacanta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii