ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-10-2015, ora 11:18

Iasi Cultural Trophy, un raliu inedit

Articol de Cristian Amariei
Soferii amatori se vor intrece vineri si sambata intr-o competitie inedita. Iasi Cultural Trophy propune o competitie care respecta programul unui raliu profesionist, dar si regulile de circulatie normale, traseul de concurs fiind delimitat de cele mai importante obiective turistice din municipiu.

Iasi Cultural Trophy este o competitie automobilistica pentru amatori, prima de acest gen organizata in Romania si are ca scop promovarea obiectivelor culturale si turistice ale orasului, in contextul candidaturii municipiului Iasi la titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021. Totodata, prin aceasta actiune a clubului sportiv XS Motorsport Iasi, organizator si al competitiei automobilistice “Raliul Iasului”, se doreste responsabilizarea participantilor la traficul urban si obisnuirea acestora cu elementele tehnice ale unui raliu care implica portiuni cronometrate si segmente de drum in care trebuie respectate cu strictete toate regulile de circulatie. Nerespectarea acestora duce la penalizari sau excluderea din competitie, dupa caz.

Concursul se va desfasura pe durata a doua zile. Vineri, 2 octombrie, incepand cu ora 18:30, va avea loc startul festiv, prin Poarta de Start special amenajata in fata Primariei Iasi. Sambata, 3 octombrie, incepand cu ora 9:00, echipajele vor lua startul in competitie din fata Palatului Culturii. De la ora 13:00 concursul continua in parcarea ERA Shopping Park, unde va avea loc proba superspeciala. Ziua de sambata se termina cu festivitatea de premiere, in cadrul Atrium ERA Shopping Park, la ora 19:00.

La competitie poate participa orice posesor al unui permis de conducere valabil, categoria B, cu autoturismul inmatriculat, cu toate avizele de circulatie pe drumuri publice la zi. Autoturismul va fi acelasi pe parcursul celor doua zile de concurs si va avea un echipaj format din pilot si copilot.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii