A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716332640.2209.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Consultatii gratuite pentru pacientii care sufera de psoriasis
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-05-2014, ora 17:19

Iasi: Consultatii gratuite pentru pacientii care sufera de psoriasis

Articol de Alexandra Stefanescu

Pacientii care sufera de psoriazis se pot prezenta pentru consultatii gratuite la dermatolog, psiholog si nutritionist in cadrul campaniei “Abordare multidisciplinara a psoriazisului”, ce va da posibilitatea pacientilor sa beneficieze de consultatii gratuite pana pe 30 iunie in orasele Timisoara, Iasi, Cluj, Bucuresti, Constanta.

In Iasi, consultatiile ce tin de nutritie se fac la cabinetul de Nutritie si Dietetica, TERRA Centrum, in strada Luca Arbore, nr.2, Canta-Pacurari – specialist nutritie Adina Rusu.

Secretarul general al Societatii Romane de Dermatologie dr. Alin Nicolescu a declarat intr-o conferinta de presa, cu prilejul lansarii campaniei, ca psoriazisul a depasit de multa vreme bariera cutanata, in prezent fiind necesara o abordare multidisciplinara.

Aceasta afectiune este asociata cu depresia, frustrarile. Unul din 3 pacienti a avut ganduri de sinucidere din cauza acestei afectiuni. Acesti pacienti devin inhibati. Toate tarile din jurul Romaniei au dezvoltat registru de psoriazis. Speram ca in cateva luni sa dezvoltam un registru de boli dermatologice. Este necesara o abordare multidisciplinara. Psoriazisul poate reaparea oricand, dar poate fi tinut sub control. Pacientii trebuie sa se adreseze medicului, avem tratamente accesibile pentru toate tipurile. Nu exista o estimare clara. Se spune ca in jur de 2-4% din populatie este afectata de aceasta afectiune. Din punctul nostru de vedere procentul este mai mare de 6-8%, chiar 10% din populatie. Poate aparea la orice varsta”, a spusNicolescu.

Potrivit medicului, factorii declansatori sunt stresul, anumite medicamente (exemplu aspirina luata in exces, infectiile (vegetatii sau amigdalite).

Medicul a precizat ca persoanele care au aceasta afectiune pot dezvolta comorbiditati (afectiuni cardiovasculare, oculare, articulare, diabet, obezitate, boala Crohn)

Pacientii vor suna la numarul de telefon 0720977816 de luni pana joi intre orele 10,00-16,00 si vor fi programati pentru consultatii. Proiectul va putea fi prelungi in functie de numarul de solicitari.

Foto: ziare-pe-net.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CaseyCeF,  10.03.2017 00:57

wh0cd764342 viagra sale

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii