ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-09-2014, ora 09:20

Iasi: Cinci vieti salvate. Familia unui pacient in moarte clinica a acceptat sa-i doneze organele

Articol de Madalina Irimia
Cinci oameni au primit o noua sansa la viata. Asta dupa ce la Iasi, familia unui barbat in varsta de 63 de ani aflat in moarte clinica a decis sa ii doneze organele. Operatia a fost efectuata de o echipa de la Spitalul Fundeni, condusa de medicul Radu Zamfir.

Interventia de prelevare a organelor a durat mai bine de 6 ore. Medicii au prelevat rinichii, ficatul si corneele barbatului aflat in moarte clinica. "S-au preluat ficatul, care va merge la Fundeni, se va transplanta de catre profesorul Ionel Popescu, si rinichii care au fost separati si unul va ramane in Iasi si unul in Bucuresti," a explicat medicul Radu Zamfir, coordonatorul echipei de prelevare.

Corneele vor ajunge la doi pacienti din Iasi, o femeie in varsta de 62 de ani si un barbat de 42 de ani, ambii cu probleme grave. Camelia Bogdanici, medic primar oftalmolog: "Acesti pacienti si-au pus speranta intr-un transplant. A mai fost, in urma cu aproape o luna, inca o tentativa de a se efectua o transplantare, dar in ultimul moment familia pacientului decedat a renuntat."

Barbatul de la care s-a prelevat organele a fost internat la Neurologie, dupa ce a suferit un accident vascular, iar medicii nu l-au mai putut salva. "Este vorba de un pacient, cred ca este cel mai in varsta donator pe care l-am avut, de 63 de ani," a declarat Raluca Neagu, coordonatorul Centrul Regional de Transplant Iasi.

Aceasta este cea de-a saptea prelevare de organe din acest an la Iasi.

Sursa: digi24.ro
Foto: sursazilei.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BrettTit,  08.06.2017 14:21

wh0cd6276737 esomeprazole elimite topical cream

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii