ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-09-2016, ora 08:46

Iasi: Cetatean moldovean, retinut 30 de zile pentru contrabanda

Articol de Cristian Amariei
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut - I.T.P.F. Iasi au confiscat aproximativ 8.000 pachete de tigari de contrabanda, pe care un cetatean moldovean le transporta cu un autoturism inmatriculat in strainatate;

Barbatul a refuzat sa opreasca la control, a accelerat si ulterior a sarit din masina, avariind usor autospeciala politiei de frontiera care i-a blocat directia de deplasare. A fost prins dupa ce un politist de frontiera l-a urmarit, prin culturi de porumb, aproximativ 2 km.

Cetateanul moldovean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat.

La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut I.T.P.F. Iasi au organizat o misiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tutun, in zona localitatii de frontiera Cotu Miculinti, judetul Botosani.

Politistii de frontiera au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a unui autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Germania, ce se deplasa dinspre localitatea Cotu Miculinti spre localitatea Cotusca. Desi initial conducatorul autoturismului a incetinit masina, in momentul in care s-a apropiat de patrula politiei de frontiera a repornit in viteza.

Politistii de frontiera au procedat la urmarirea autoturismului, iar la scurt timp au observat ca soferul acestuia a sarit din mijlocul de transport in timpul rularii si a fugit intr-un lan de porumb aflat la marginea drumului.

„Pentru evitarea unui accident, (autoturismul fara sofer rula spre intersectia cu DJ 282 Cotusca), lucratorul nostru a interpus autospeciala politiei de frontiera intre autoturismul urmarit si intersectie, astfel reusind oprirea vehiculului. In urma coliziunii dintre cele doua autoturisme a rezultat avarierea usoara a acestora, fara a rezulta victime.” au declarat reprezentantii ITPF Iasi.

Concomitent cu operatiunea de oprirea a autoturismului, al doilea politist din patrula politiei de frontiera a pornit in urmarirea fugarului, reusind retinerea acestuia dupa aproximativ 2 km.

In masina au fost descoperite noua colete de diferite dimensiuni, iar in urma inventarierii s-a constatat ca acestea contineau 7.480 pachete pachete tigari marca Ritm cu timbre de acciza Republica Moldova.

„In urma legitimarii barbatului, lucratorii nostri au stabilit ca este cetateanul din Republica Moldova Andrei M., in varsta de 29 de ani, care a intrat legal in Romania. Barbatul a declarat ca a fost contactat de un conational care i-a propus sa transporte autoturismul din localitatea Cotu Miculinti in localitatea Cotusca si nu stia ca transporta tigarete.” au declarat politistii de frontierii.

In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au mai constatat ca autoturismul in cauza figureaza radiat din circulatie din anul 2014.

Tigaretele, in valoare de 84.862 lei, si autoturismul marca Volkswagen Passat, in valoare de 8.000 lei lei, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera botosaneni efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat.

Fata de cel in cauza, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Darabani a dispus masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 zile.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii