A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714031264.6422.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Centru social fara beneficiari. Cladirea de 500.000 de euro sta nefolosita de la inaugurare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-04-2015, ora 09:06

Iasi: Centru social fara beneficiari. Cladirea de 500.000 de euro sta nefolosita de la inaugurare

Articol de Cristian Amariei
Situatie paradoxala in judetul Iasi. Un centru de plasament modern sta inchis de mai bine de jumatate de an, de cand a fost inaugurat cu fast, chiar in prezenta ministrului Muncii Rovana Plumb.

Proiectul a costat aproape o jumatate de milion de euro, bani de la Banca Mondiala si ar putea adaposti 26 de tineri care ies din centrele de plasament. Autoritatile locale n-au tinut insa cont ca in judetul Iasi s-au deschis mai multe astfel de centre, iar tinerii nu sunt dispusi sa se mute.

In septembrie anul trecut, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a taiat panglica noului centru de plasament, iar autoritatile locale s-au grabit sa promita ca 26 de adolescenti care vor sa-si continue studiile sau sa se angajeze vor fi cazati aici. Nimic nu s-a mai intamplat insa de atunci.

Copiii care ies din centrele de plasament n-aveau varsta indeplinita sau aveau momentan unde sa stea, aveau conditii”, spune Carmen Faraon, coordonator la Centrul Social ''Bucuria''.

Asa au descoperit si autoritatile ca in judetul Iasi e inflatie de locuri in centrele de plasament, pentru ca in ultimiii trei ani au mai fost deschise inca trei institutii de acest fel, iar tinerii nu vor sa se mute din locurile unde si-au facut deja un rost.

„In momentul de fata nu as fi interesat”, spune un tanar.

Sa plec acum de aici acolo, nu. Poate dupa un timp, sa vad exact cum stau lucrurile, ar fi ceva”, adauga un tanar.

Reprezentantii Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, in subordinea careia se afla centrul Bucuria, promit ca in curand vor avea primii beneficiari.

Evaluarea dosarelor medicale pentru un numar de sase beneficiari, doi dintre ei urmand a fi cazati incepand cu data de 6 aprilie 2015 si de asemenea incheierea contractului de colaborare cu DGASPC pentru deferirea de cazuri urmand ca la inceputul trimestrului doi sa paraseasca centrele de plasament un numar de 60 de persoane”, afirma Luminita Munteanu, directorul Directiei de Asistenta Comunitara Iasi.

Aici, tinerii pot fi cazati pana la cel mult trei ani si vor beneficia de tot confortul deoarece centrul functioneaza in regim de apartament, are bucatarie, masini de spalat si bai pe fiecare palier.

Si iesenii de rand sunt de parere ca autoritatile au irosit o jumatate de milion de euro.

„Mai degraba faceau strada asta sau faceau altceva decat sa faca centru social, daca tot n-are beneficiari”, considera un iesean.

Sursa: digi24.ro
Foto: mondonews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii