ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
27-11-2012, ora 03:27

Iasi: Campania de promovare si sustinere a persoanelor cu dizabilitati

Articol de Alexandra Stefanescu

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi demareaza miercuri, 28 noiembrie, Campania de promovare si sustinere a drepturilor persoanelor cu dizabilitati in comunitate. Scopul acestei campanii este de a sensibiliza comunitatea cu privire la situatia speciala in care se afla aceste persoane, de a incuraja dezvoltarea unor atitudini pozitive fata de persoanele cu nevoi speciale, cum ar fi: acceptarea, toleranta, intelegerea, respectul, valorizarea etc.

Desfasurata cu prilejul Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati, campania I.S.J. se remarca prin trei evenimente:

Primul eveniment, intitulat ,,Actualitati si perspective iesene in domeniul invatamantului special si special integrat”, se desfasoara in ziua de 28 noiembrie, la ora 11.00, in sala de festivitati a Colegiului Tehnic ,,Ion Holban” din Iasi. Acest eveniment este gandit din doua perspective: pe de o parte, se vor promova serviciile de interventie terapeutic-recuperatorii unice in tara desfasurate intr-o unitate de invatamant special – hidrokinetoterapie, kinetoterapie realizate intr-un spatiu modern la Colegiul Tehnic ,,Ion Holban” Iasi, iar pe de alta parte, se va realiza un work-shop, un atelier de lucru destinat specialistilor in educatia speciala pentru a surprinde aspecte privind integrarea scolara in contextul noului cadru legislativ. Se vor identifica probleme, nevoi educationale ale copiilor cu cerinte educationale speciale, modalitati de interventie si strategii de diferentiere si individualizare a invatarii la clasa la copilul cu CES integrat. Sunt asteptati la aceasta intalnire de lucru directori ai scolilor integratoare, directorii unitatilor de invatamant special, reprezentanti ai Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, membrii Comisiei de Orientare Scolara si Profesionala, coordonatori ai Serviciului de Evaluare si Orientare Scolara si Profesionala, profesori de sprijin/itineranti.

Al doilea eveniment al campaniei este un spectacol dedicat copiilor cu dizabilitati care se desfasoara in data de 6 decembrie 2012, la ora 15.00, la Colegiul National de Arta ,,Octav Bancila” din Iasi. Pe scena vor evolua, alaturi de elevi ai Colegiului National de Arta,,Octav Bancila”, Scolii Normale ,,Vasile Lupu” si elevi cu dizabilitati de la Liceul Special ,,Moldova” Tg. Frumos, precum si elevi ai Scolii Gimnaziale ,,Constantin Paunescu” din Iasi.

Al treilea eveniment este campania de strangere de fonduri ,,Daruri din suflet de copil” derulata cu sprijinul Organizatiei ,,Salvati Copiii” – filiala Iasi si al voluntarilor Stategiei Nationale de Actiune Comunitara din scolile iesene.

Fondurile obtinute vor fi folosite in contexte extracurriculare pentru integrarea scolara si sociala a elevilor cu dizabilitati.

Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati se sarbatoreste in fiecare an in data de 3 decembrie. Data a fost stabilita de O.N.U. pentru a motiva populatia sa inteleaga efectele dizabilitatilor si pentru a combate discriminarea.

Judetul Iasi – considerat de M.E.C.T.S. un judet-resursa in domeniul invatamantului special, prin cele 6 scoli speciale, 1 293 de elevi si prescolari si 511 profesori, cu experiente semnificative si proiecte importante in domeniu – nu putea ramane indiferent la simbolistica unei asemenea zile si isi propune ca, prin ecouri si modele de buna practica, sa creeze o cultura a colaborarii pedagogice, a interesului pentru complexitate si diversitatea fiintei umane” a subliniat prof. dr. Camelia Gavrila, Inspector scolar general.

Foto: cariereonline.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii