ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-04-2016, ora 14:02

Iasi: Caii care pasteau cu 100 km/h potrivit aparatului radar al Politiei Rutiere au ajutat o femeie sa isi recupereze permisul de conducere

Articol de Madalina Irimia
O soferita din Iasi si-a recastigat permisul de conducere in instanta pe baza imaginilor incredibile surprinse chiar de aparatul radar al Politiei Rutiere. inregistrarile indicau 3 viteze diferite la intervale de cateva fractiuni de secunda, record care nu ar putea fi atins nici la cursele de Formula1. Un motiv in plus, ce le-a dat de gandit judecatorilor si prin urmare au anulat sanctiunea, este si faptul ca agentii de la rutiera au surprins pe acelasi radar doi cai care pasteau cu... 104 kilometri pe ora.

Bogdan Muraru, avocat: „Chiar daca este hazliu, caii respectivi stationau, stateau pe loc, pasteau. Iar aparatul radar indica 104 kilometri la ora, ceea ce este imposibil, indiferent ca erau cai sau orice altceva, atat timp cat nu era niciun obiect in miscare, nu are cum sa arate 104 kilometri la ora.”

Initial, avocatul soferitei din Iasi, care s-a ales cu permisul suspendat pentru o luna din cauza ca ar fi circulat cu viteza, a facut o contestatie in instanta fara sa stie ce surprize urmau sa scoata la iveala inregistrarile de pe aparatul radar. Nu doar caii care pasteau aveau o viteza ametitoare, conform dispozitivului folosit de agentii de la Rutiera. Una dintre casele pe langa care a trecut echipajul este inregistrata de radar cu 79 de kilometri pe ora. Legislatia spune ca aparatul trebuie calibrat timp de 5 minute in trafic inainte de a inregistra vitezele pentru eventuale sanctiuni.

Bogdan Muraru, avocat: „El ia mai multe cadre si se autoregleaza singur, isi face calculele, intelegeti?! Ei probabil n-au facut lucrul acesta si atunci nu indica corect. Asta este ideea, va spun in proportie de 99 la suta.”

Mai mult, conform masuratorilor femeia ar fi atins, la volan, in numai o secunda, 3 viteze diferite.

Bogdan Muraru, avocat: „Prima oara autoturismul a fost surprins in interiorul aceleiasi secunde cu viteza de 101 kilometri la ora, ulterior la diferente de cateva sutimi de secunda cu 61 de kilometri, pentru ca ulterior in cadrul aceleiasi secunde sa fie surprins cu 91 la ora.”

Un motiv invocat in contestatie este si faptul ca imaginile sunt neclare. Prea multe semne de intrebare pentru judecatorii care au decis sa dea castig de cauza soferitei chiar pe baza probelor agentilor de la rutiera. Totusi, sentinta nu este definitiva.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: proces, iasi, cai, radar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii