ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-02-2015, ora 08:03

Iasi: Baza sportiva de sute de mii de lei, pe terenuri miscatoare. Un proiect demarat in 2010 s-a blocat din cauza alunecarilor de teren

Articol de Cristian Amariei
Bani irositi la Valea Lupului, in judetul Iasi, pe un proiect facut dupa ureche. O baza sportiva in care s-au investit pana acum 400.000 de lei nu poate sa fie finalizata pentru ca in zona au aparut alunecari de teren.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a alocat 650.000 de lei pentru finantarea unei baze sportive complete cu tribune, teren de joc, pista de alergat si vestiare. Lucrarile au inceput in 2010. Dupa ce s-au cheltuit 400.000 de lei a aparut insa o piedica majora.

"Am continuat investitiile pentru construirea acestei baze sportive. Dar, in anul 2012, 2013 s-au activat izvoarele din dreapta de aici si dealurile au inceput sa vina la vale. Practic, au venit pe stadion," a explicat Iulian Mihaila, viceprimarul comunei Valea Lupului.

Amplasamentul s-a dovedit pagubos nu doar din cauza alunecarilor de teren. Atunci cand au inceput lucrarile nimeni nu a luat in calcul faptul ca in zona nu sunt nici un fel de utilitati.

"Aductiunea de apa, canalizare, curent electric, la fel, costa foarte mult si primaria Valea Lupului nu isi permite sa cheltuie acesti bani pentru dotarea stadionului cu aceste utilitati," a mai spus viceprimarul comunei Valea Lupului.

"Acolo sunt niste bani inmormantati degeaba, in loc sa faca ceva la comuna. E o investitie fara rost acolo."

"Mai bine faceau strazile astea pe aici ca ne omoara mizeria si noroiul," considera localnicii.

Ca sa poata salva proiectul bazei sportive, primaria trebuie sa opreasca alunecarile de teren.

"Dupa cum spun unii specialisti, ar fi in jur de 2 - 3 miliarde de lei pentru a fi stabilizata toata zona. 200 sau trei sute de mii. Acum vom vedea lucrurile cum decurg," a explicat Dumitru Mihailuc, primarul comunei Valea Lupului.

Reprezentantii primariei spera sa primeasca banii pentru consolidare de la Ministerul Mediului. Au insa nevoie pentru asta de un studiu de fezabilitate pe care nu-si permit sa-l plateasca din bugetul local.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii