A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714167877.4853.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Bani pentru profesori la ultima rectificare bugetara a Consiliului Local
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-12-2014, ora 09:25

Iasi: Bani pentru profesori la ultima rectificare bugetara a Consiliului Local

Articol de Madalina Irimia
In cadrul unei sedinte extraordinare, consilierii locali au aprobat suplimentarea fondurilor din bugetul local pentru plata profesorilor din invatamantul preuniversitar iesean. Pentru ca banii sa ajunga in acest an la personalul didactic, municipalitatea a recurs la o sedinta extraodinara, pe 16 decembrie, urmand ca la finalul saptamanii sa aiba loc si intrunirea Consiliului Local aferenta ultimei luni din an.

Rectificarea bugetara in privinta profesorilor a constat in alocarea a 23,9 milioane lei, fonduri ce vor fi distribuite in vederea acoperirii hotararilor judecatoresti prin care profesorii si-au castigat drepturile salariale taiate in urma reducerilor impuse de Guvern in 2011. Practic, dascalii primesc retroactiv banii din salariile pe care care instanta le-a catalogat taiate ilegal.

Alaturi de aceste fonduri, bugetul local a suferit modificari in ceea ce priveste suplimentarea alocatiei pentru rambursarile de credite, pentru sustinerea financiara a proiectului european de refacere a strazii Lapusneanu, iar 886.000 lei au fost distribuiti pentru acoperirea lucrarilor de modernizare si reparatie a unor parcuri de joaca din municipiu.

Ultima sedinta din acest an a Consiliului Local va avea loc vineri, 19 decembrie. Pe ordinea de zi se afla 28 de proiecte de hotarare. Unele din cele mai importante propuneri vizeaza rectificari bugetare la societatile Servicii Publice si Termo-Service, precum si aprobarea studiului de fezabilitate actualizat pentru sistemul centralizat de termoficare. Consilierii locali vor avea in dezbatere si lista de prioritate pentru acordarea de locuinte ce va fi aplicata anul viitor si infiintarea unui centru municipal de colectare deseuri reciclabile si deseuri periculoase provenite de la populatie in strada Gradinari.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii