ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-09-2015, ora 09:26

Iasi: Atentie cui acordati accesul in locuinta! „Falsii vizitatori” continua sa fure de la batrani

Articol de Cristian Amariei
In dupa-amiaza zilei de 15 septembrie, politistii Biroului de Investigatii Criminale Iasi au fost sesizati de o batrana, de 89 ani, din Iasi cu privire la faptul ca in cursul aceleiasi zile, in jurul orei 13.30, a primit in locuinta sa doua persoane necunoscute, care s-au prezentat ca angajati ai companiei de apa si doresc sa verifice instalatia de apa.

Dupa plecarea acestora a constatat lipsa sumei de 1000 lei, bani pe care ii avea indormitor. A fost intocmit dosar penal pentru furt.

Un alt caz asemanator a fost sesizat politiei la scurt timp, respectiv o alta batrana, de 78 de ani, din Iasi a reclamat ca in jurul orelor 15.15, in timp ce se afla la domiciliu, a fost inselata cu suma de 970 lei de catre doi indivizi necunoscuti, care au pretins casunt angajati ai companiei de gaze naturale si care i-au spus ca nu are efectuata revizia periodica, solicitandu-i suma de bani sus mentionata. In acest caz s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de „inselaciune”.

Cine sunt FALSII VIZITATORI

Acesti infractori actioneaza prin distragerea atentiei sau atribuirea unor calitati false
pentru a-i pacali pe oameni sau pentru a intra in casele lor de unde fura bani sau bunuri de valoare. Acest tip de infractor este politicos si pretinde a fi un reprezentant al unor autoritati publice, companii de utilitati, etc. Este convingator si insistent. Poate fi barbat, femeie sau un copil.

Cere un pahar cu apa sau vrea sa se spele pe maini. Alti infractori ofera produse promotionale sau solicita donatii pentru acte de caritate. De fapt, acesti indivizi certati cu legea folosesc orice poveste pentru a intra in casa victimelor. Sunt cazuri in care poarta adesea salopete cu logo-ul companiei.

Ce povesti/metode folosesc infractorii pentru a-si pacali semenii

1. “E-ON”: pretind ca sunt reprezentanti ai companiilor de gaz, apa, electricitate, solicita accesul in locuinta pentru verificari sau plata in avans a unor servicii.

2. “DETERGENTUL”: bat la usa victimelor si ofera produse de curatenie gratuite sau la preturi promotionale.

3. “DERATIZARE”: ofera servicii de deratizare, primesc accesul in locuinta si solicita plata pentru asa-zise servicii pe care le-au prestat.

4. “STRAINUL”: infractorii motiveaza ca nu sunt din localitate (pretind ca sunt cetateni straini si vorbesc stricat limba romana), spun ca au o urgenta medicala si nu au bani romanesti asupra lor. Solicita victimelor sa le schimbe sume in valuta. Iau banii si lasa garantie o geanta in care afirma ca au valuta sau bunuri de valoare, spunand ca se vor intoarce.

5. “CERSETORII”: persoane care bat la usile oamenilor, cersesc sau solicita un pahar cu apa. Din aceasta categorie fac parte in general femeile si copii.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii