ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-11-2016, ora 12:08

Iasi: Ateneul va moderniza Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Articol de Cristian Amariei
Ateneul din Iasi se modernizeaza constant. Alaturi de imbunatatirea si imbogatirea programului artistic, conducerea institutiei de cultura din Tatarasi vrea sa modernizeze si sala de spectacole.

Astfel, conform unui proiect de hotarare care a fost aprobat in sedinta de luni, 31 octombrie, Ateneul va beneficia in curand de o mecanica de scena pentru sala mare de spectacole.

„La exact 13 ani de la infiintare, in data de 8 octombrie 2016, institutia publica de spectacole si concerte <> isi deschidea stagiunea teatrala 2016-2017 intr-o sala noua de spectacole, reabilitata, careia i s-a atribuit numele <> in memoria inegalabilului maestru al teatrului romanesc. Acesta debuta ca actor, in anul 1930, la varsta de doar 12 ani, chiar pe scena Ateneului interbelic in rolul lui Spiridon din <>. Daca la momentul actual spectatorii prezenti in sala de spectacole <> se pot bucura de un confort sporit in ceea ce priveste conditiile de vizionare a unui spectacol de teatru, nu acelasi lucru se poate spune si despre conditiile tehnice de la scena unde pe parcursul celor 13 ani care au trecut de la reinfiintarea Ateneului modern nu s-a reusit achizitionarea unei mecanici de scena care sa asigure actionarea in conditii de siguranta a stangilor pentru lumini, decoruri si cortine”, se arata in proiectul de hotarare.

Concret, sala va beneficia de 14 stangi, din care 13 stangi la scena, 2 pentru lumini si 11 pentru decoruri si cortine, si 1 stanga in sala, pentru proiectoare de lumini. Actionarea acestora va fi electrica. Durata investitiei este estimata la 12 luni, valoarea estimata fiind de 778.125 lei, inclusiv TVA.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii