ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
09-05-2013, ora 08:08

Iasi: Astazi elevii de clasa a II-a sustin examenele pilot pentru evaluarea competentelor

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi incep la Iasi examenele pilot pentru evaluarea competentelor. Evaluarile vor avea loc in perioada 9-23 mai, prin administrari pilot, pe un esantion de elevi stabilit la nivel national, respectiv 86 de scoli pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a si 86 de scoli pentru clasa a VI-a. Evaluarea de la finalul clasei a II-a care testeaza competentele de baza ale elevilor dupa doi ani de scoala va avea loc in acest an in zilele de 9 si 10 mai, la matematica si scris si citit. Urmeaza elevii care termina clasa a IV-a, care erau evaluati si pana acum pe baza de esantion, si care ar urma sa fie testati pe 15 mai 2013. Iar elevii care incheie clasa a VI-a anul acesta vor fi testati pe 22 mai, potrivit Ministerului Educatiei, la limba si comunicare, respectiv la matematica si stiinte.

Testele care vor fi administrate, precum si baremele de corectare aferente, sunt elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare. La clasa a II-a, acestea contin doua sectiuni: prima vizeaza competentele de receptare-producere a mesajelor, in vreme ce a doua abordeaza competente de matematica. Rezultatele obtinute la evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, consemnarea lor in portofoliul educational al elevului, respectiv informarea parintilor/ tutorilor legal instituiti asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a va include urmatoarele discipline: limba romana, limba materna, pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale si matematica. Evaluarea nu se finalizeaza printr-o nota sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluarii fiecarui test contribuie la realizarea unui scor mediu national al performantelor elevilor pe competentele fundamentale si sunt utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii si cercetari de diagnoza a sistemului de invatamant primar. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea invatarii, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de invatare si preorientarea scolara catre un anumit tip de liceu. Testele contin doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate: limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte.

In Iasi au fost selectionate doua unitati de invatamant pentru sustinerea evaluarii. Este vorba de Scoala cu clasele I-VIII Crucea si Scoala “Titu Maiorescu”.

Foto: dcnews.ro

     
Tag-uri: elevi, scoli, evaluare, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii