A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715298214.0991.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Asistatii social, scosi la patrulare in preajma scolilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-01-2016, ora 08:12

Iasi: Asistatii social, scosi la patrulare in preajma scolilor

Articol de Cristian Amariei
Sarcina inedita si foarte importanta pentru asistatii social ai unei comune din Iasi. Cei care primesc venitul minim garantat trebuie sa patruleze in preajma scolii, ca sa aplaneze confictele care tot apar.

Decizia de a trimite asistatii social sa patruleze in zona scolii a venit la doua saptamani, dupa ce un barbat de 38 de ani l-a lovit pe un coleg de-al fiului primarului.

Anca Vijiac, purtator de cuvant IPJ Iasi:Politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente fata de barbat, de asemenea, acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda de 500 de lei pentru patrunderea fara drept in unitatea de invatamant”.

Acesta nu a fost insa singurul incident. O alta fetita si-a petrecut opt zile in spital, dupa ce a fost lovita in incinta unitatii de invatamant.

Beneficiarii venitului minim garantat au misiunea de a preveni astfel de incidente. Ei trebuie sa patruleze zilnic cate doua ore. Masura este temporara pana cand Primaria va gasi fonduri ca sa monteze camere de supraveghere in interiorul scolii.

Gheorghe Baiceanu, primarul comunei Valea Seaca: „Doua persoane de la ajutor social, de la 416, sa patruleze de la ora 12.00 la ora 2.00 in fata scolii, ca sa nu se mai intample asemenea incidente”.

Dumitru Cantoriu, asistat social:Se cearta elevii intre ei si vin parintii si fac legea intre ei si noi avem grija sa nu intre in incinta scolii”.

In comuna exista deja camere de luat vederi, dar acestea nu surprind decat intrarea principala a scolii.

Daniela Novac, director scoala gimnaziala Valea Seaca: „Inca nu avem un buget. Deci, s-a luat in calcul aceasta varianta, s-a discutat, s-a facut solicitare la Consiliul Local si la primarie”.

La sfarsitul saptamanii, consilierii locali se vor intalni ca sa discute despre bugetul pe anul 2016. Atunci vor stabili si ce fonduri vor aloca pentru montarea camerelor de luat vederi.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii