A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716036961.7581.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Aproximativ 300.000 de tigarete descoperite de politistii de frontiera
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-04-2016, ora 10:22

Iasi: Aproximativ 300.000 de tigarete descoperite de politistii de frontiera

Articol de Madalina Irimia
La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au descoperit si confiscat aproximativ 300.000 tigarete, in valoare de peste 100.000 lei, pe care mai multi barbati au intentionat sa le introduca ilegal in tara, fie trecute peste raul Prut, fie ascunse in autoturisme (in lonjeroane si in portbagaj intr-un sistem de sonorizare ambiental).
Pe 3 aprilie a.c., politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari/ I.T.P.F. Iasi, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta.

Astfel, in jurul orei 08.20, o patrula a politiei de frontiera a descoperit patru colete ambalate in folie de culoare inchisa, care erau agatate intr-un trunchi de copac aflat la malul raului Prut, pe teritoriul Romaniei. in urma inventarierii coletelor, s-a stabilit ca acestea contin 120.000 tigarete diferite marci cu timbru de acciza R. Moldova.

Si politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut/ I.T.P.F. Iasi, actionand in baza unor informatii, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta.

Astfel in data de 1 aprilie .a.c., in jurul orei 06.30, o patrula a politiei de frontiera a observat mai multe persoane care transportau trei colete voluminoase dinspre malul raului Prut catre interiorul teritoriului national.

„Lucratorii nostri au procedat la interceptarea persoanelor, moment in care acestea au abandonat coletele si au incercat sa fuga. La scurt timp, politistii de frontiera au interceptat un barbat care avea incaltamintea si hainele ude si murdare de noroi si nu isi justifica prezenta in zona. In urma cercetarilor efectuate lucratorii nostri au stabilit ca acesta este cetateanul roman Adrian I., in varsta de 30 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani, suspect a fi implicat in activitatea infractionala. In urma inventarierii coletelor depistate, s-au gasit 80.000 tigarte, marca Ritm, cu timbru de acciza R. Moldova.”, au declarat reprezentantii ITPF Iasi.

In cele doua cazuri, tigaretele in valoare totala de 76.881 lei au fost ridicate in vederea confiscarii politistii de frontiera efectuand acum cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.
In ziua de 3 aprilie a.c., in jurul orei 00.00, la P.T.F. Albita/ I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara, conducand un autoturism marca Chrysler Voyager, inmatriculat in Bulgaria, cetateanul bulgar Suren O., in varsta de 56 de ani.
Dupa un control amanuntit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit in portbagaj, in niste boxe si intr-un mixer audio, ascunse in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 92.200 tigarete, de diferite marci, cu timbru de acciza Ucraina.
Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare de 19.810 lei si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 10.000 lei.
Pe aprilie a.c., in jurul orei 10.20, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor specifice, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman B. E., in varsta de 40 ani, conducand un autoturism marca BMW X5, inmatriculat in Bulgaria.
Pe timpul controlului de frontiera, cainele de serviciu Ofa, specializat in detectarea tutunului, a simtit prezenta mirosului specific semnaland acest fapt politistului de frontiera.
Astfel, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, in urma caruia au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, intr-un loc special amenajat in lonjeroanele autoturismului, 7.360 de tigarete de diferite marci.
Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigaretelor, in valoare de 4.416 lei si a autoturismului in valoare de 45.381 lei, in vederea confiscarii, iar cetateanul roman a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii