A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714052384.0348.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Aproximativ 19.000 de tigarete descoperite de politistii de frontiera
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-04-2016, ora 08:56

Iasi: Aproximativ 19.000 de tigarete descoperite de politistii de frontiera

Articol de Madalina Irimia
La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au descoperit si confiscat aproximativ 18.600 tigarete, in valoare de peste 4.478 lei, pe care trei barbati au intentionat sa le introduca ilegal in tara, ascunse in autoturismele pe care le conduceau (intr-un loc special amenajat in spatele banchetei autoturismului, in structura sasiului deasupra rezervorului, in anvelope, sub capitonajul podelei).

In Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni din cadrul I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara, cetateanul din Republica Moldova Ruslan T., in varsta de 30 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Lituania.

In baza unor informatii detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit. In urma acestuia, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit intr-un loc special amenajat in spatele banchetei autoturismului, in structura sasiului deasupra rezervorului autoturismului, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 5.000 tigarete marca Plugarul, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura ridicarii tigarilor, in valoare de aproximativ 1.135 lei, si a autoturismului, in valoare de aproximativ 4.500 lei, in vederea confiscarii, iar tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda de 5.000 lei. Totodata lucratorii nostri au luat masura anularii permisului de mic trafic de frontiera emis pe numele barbatului.

In Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean Ion N., in varsta de 24 ani, conducand un autoturism marca Vaz, inmatriculat in R. Moldova.

Politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.

In urma controlului efectuat, de politistii de frontiera si inspectorii vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, sub capitonajul podelei autoturismului, 3.700 de tigarete de diferite marci, de provenienta Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigaretelor in valoare de 2.220 lei in vederea confiscarii, iar tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei, autoturismul fiind retinut pana la plata amenzii.

In Punctul de Trecere a Frontierei Stanca din cadrul I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara, cetateanul din Republica Moldova Ion B., in varsta de 26 de ani, conducand un autoturism marca Opel Vectra, inmatriculat in Republica Moldova.

Si in acest caz echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, in anvelopele fata si spate din partea dreapta a autoturismului, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 9.900 tigarete marca Plugarul, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor, in valoare de aproximativ 1.123 lei, in vederea confiscarii, iar tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda de 10.000 lei. Totodata politistii au luat masura anularii permisului de mic trafic de frontiera emis pe numele barbatului.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii