ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-09-2014, ora 14:20

Iasi: Ample actiuni ale politistilor de la transporturi pentru prevenirea calatoriilor frauduloase. Zeci de calatori au fost sanctionati

Articol de Cristian Amariei

In perioada 18 – 19 septembrie, 43 de politisti din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Iasi au desfasurat doua actiuni cu efective marite in zona de responsabilitate, pentru prevenirea calatoriilor frauduloase, mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica, combaterea fenomenului infractional si contraventional .

Astfel au fost patrulate 71 de trenuri de calatori si 30 de statii/triaje. Au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale, dintre care 3 la Legea 61/1991 si 5 conform H.G. 203/1994, in valoare totala de 2.050 lei. Au fost depistati in total 133 calatori fraudulosi.

In ziua de 18 septembrie, politistii de la transporturi, impreuna cu inspectori de specialitate din cadrul S.T.F.C. Iasi au actionat in doua trenuri de calatori care circula pe ruta Iasi-Pascani si retur, ocazie cu care au fost depistati 12 calatori fraudulosi. In aceeasi zi, a fost depistat in statia C.F.R. Pascani, N.Gheorghe, de 24 ani, din orasul Cernavoda, apeland la mila publicului calator.Acesta a fost sanctionat contraventional conform Legii 61/1991 mod. cu amenda.

Potrivit IPJ Iasi,Avand in vedere incalcarile legislatiei in vigoare referitoare la transportul de persoane in regim de taxi in zona garilor si aeroporturilor, la data de 18.09.2014 politistii de la transporturi impreuna cu cei de la rutiera si cu sprijinul reprezentantilor Registrului Auto Roman, Directiei Generale a Finantelor Publice, Serviciului de Metrologie Legala, Inspectoratului Teritorial de Munca au actionat pentru depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie, precum si sanctionarea celor care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare, calitatea serviciilor ori nu respecta locurile special amenajate pentru asteptarea clientilor.”

In urma activitatilor desfasurate au fost aplicate 95 sanctiuni contraventionale, in valoare de 11.250 lei.

Spre exemplu, soferul unui auto echipat taxi a fost depistat in rondul statiei C.F. Iasi, fara a avea in autoturism stingatorulauto, iar trusa de prim ajutor avea termenul de valabilitate expirat. Auto avea o anvelopa uzata peste limita admisa si defectiuni la sistemul de iluminare.

Soferul a fost sanctionat contraventional conform OUG 195/2002 cu amenda in valoare de 360 lei, iar ca masura complementara s-a dispus retinerea certificatului de inmatriculare.

Foto: mews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii