A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714163398.8531.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: Agenda culturala de week-end
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
20-11-2015, ora 08:56

Iasi: Agenda culturala de week-end

Articol de Madalina Irimia
Institutiile de spectacol ale Iasului propun publicului concerte corale, reprezentatii teatrale si spectacole de opera.
Filarmonica

Vineri, 20 noiembrie, este programat spectacolul Capodopere ruse, ce va fi gazduit la Teatrul Luceafarul, de la ora 19. Dirijorul Pedro Negrescu si solistul Daniel Podlovski (vioara) propun un program format din creatiile compozitorilor A. Liadov– 8 cantece ruse, A. Haciaturian– Concertul pentru vioara si orchestra si P.I. Ceaikovski– Simfonia nr. 5.

Pe 21 noiembrie, este propus publicului concertul coral Refrene aniversare Doru Morariu– 25 de ani la Filarmonica „Moldova”. Spectacolul va avea loc la Palas Mall de la ora 19. Vor participa alaturi de corul Gavriil Musicescu, invitatii speciali: Diana Bucur, solista a Operei Nationale Romane din Iasi, Petru Ciubotaru si Constantin Avadanei, actori ai Teatrului National „Vasile Alecsandri”.

Opera

Opera Nationala Romana Iasi invita iesenii la opera-balet „Indiile galante” de Jean-Philippe Rameau, vineri 20 noiembrie 2015, in Sala Mare a Teatrului National, incepand cu ora 18.30. Spectacolul ce se bucura de un succes rasunator a fost montat pentru prima data in Romania pe scena de la Iasi de renumitul regizor Andrei Serban.

Teatrul National

In acest final de saptamana, iesenii au la dispozitie pentru petrecerea timpului liber si doua spectacole de teatru. Sambata, 21 noiembrie este pus in scena Cabaretul cuvintelor, de Matei Visniec, cu scenariul teatral si regia realizate de Ovidiu Lazar. „Vreau sa resuscitez o formula de spectacol care, la inceputul secolului trecut, facea furori in Europa: teatrul poetic”, isi descrie spectacolul regizorul Ovidiu Lazar. Spectacolul va incepe la ora 19 in Sala Mare a Teatrului National. Duminica, 22 noiembrie, este programat, de la ora 19, spectacolul Vizita batranei doamne de Friedrich Dürrenmatt, in regia lui Claudiu Goga.

Suspendate la Ateneu

Ateneul Tatarasi informeaza publicul ca, din cauza noilor acte normative ce reglementeaza activitatea de PSI, activitatea institutiei se suspenda. in perioada urmatoare, la sediul Ateneului Tatarasi vor avea loc lucrari de revizie si completare a sistemului de prevenire a incendiilor. Sunt amanate astfel spectacolele „Dragoste pe… G.P.S.”, regie Andrei Ciobanu programat pe 20 noiembrie 2015 si „Steaua fara nume” de Mihail Sebastian, regie Andrei Ciobanu programat pe 21 noiembrie 2015. Biletele achizitionate deja pot fi pastrate pentru urmatoarele reprezentatii sau spectatorii pot intra in posesia contravalorii acestora la sediul institutiei de luni pana vineri in intervalul orar 9.00 -16.00.
     
Tag-uri: iasi, spectacole, opera, teatru
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii