ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-05-2013, ora 11:38

Iasi: Actiuni pentru combaterea furturilor de animale si a sacrificarii ilegale a mieilor

Articol de Madalina Irimia

In perioada 29 aprilie – 4 mai, politistii actioneaza la nivel national, sub coordonarea Directiei de Ordine Publica – I.G.P.R., pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalitatii transportului de animale vii si produse din carne, respectarea legislatiei in domeniul sacrificarii animalelor, precum si pentru combaterea evaziunii fiscale.

In perioada premergatoare Sfintelor Sarbatori de Pasti, pentru prevenirea sacrificarii mieilor fara respectarea prevederilor legale in domeniu, a identificarii transporturilor ilegale de animale sustrase si sacrificate, catre abatoare, politistii de ordine publica, politie rutiera si investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Iasi actioneaza alaturi de reprezentanti din cadrul Autoritatii Nationale Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor.

In aceasta perioada sunt efectuate controale in abatoarele, pietele, laboratoarele, targurile, oboarele si la magazinele din judet care comercializeaza animale sacrificate si subproduse din carne, pentru verificarea legalitatii functionarii acestora, identificarea persoanelor care valorifica ilegal animale si pentru depistarea carnii provenite din sacrificari ilegale.

Actiunea vizeaza si verificarea operatiunilor derulate de societatile comerciale care desfasoara activitati de valorificare a carnii si subproduselor din carne privind respectarea legislatiei sanitar veterinare.

Politistii actioneaza si pe drumurile publice, pentru a verifica legalitatea transportului de animale vii si produse din carne.

Foto: mesagerulhunedorean.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii