ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-06-2015, ora 09:15

Iasi: Actiuni la nivel european pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de consumul de alcool

Articol de Cristian Amariei
In perioada 01-07 iunie, politistii rutieri au actionat pe raza judetului Iasi pentru prevenirea evenimentelor rutiere si a consecintelor acestora, in care sunt implicati conducatorii de autovehicule aflati sub influenta bauturilor alcoolice, a produselor sau a substantelor psihoactive. S-a actionat, de asemenea, pentru impunerea legii in vederea descurajarii conducatorilor auto privind consumul de alcool si conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Din analiza de risc rutier efectuata la nivel national, rezulta ca una din cauzele concurente care genereaza accidente rutiere grave o constituie conducerea autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

„In context international, activitatile desfasurate pe linia prevenirii si combaterii conducerii autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive constituie o prioritate de actiune pentru politia rutiera, fiind incluse in Calendarul de activitati al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.), pentru anul 2015.”, informeaza IPJ Iasi.

In acest sens, in perioada 01-07 iunie, la nivel european s-a desfasurat campania preventiva pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre, printre care si Romania.

In aceasta perioada, in cadrul actiunilor desfasurate la nivelul judetului Iasi au fost controlati 900 de soferi, fiind constatate 16 abateri pentru alcool.

La data de 7 iunie, la ora 18:00, politistii rutieri au actionat pe raza localitatii Scanteia si au procedat la oprirea regulamentara in trafic pe DJ 246C, a unui autoturism care circula dinspre localitatea Scheia catre Scanteia.
La volanul autoturismului a fost identificat un barbat de 54 de ani, din comuna Scheia. Deoarece acesta mirosea a alcool, politistii au procedat la testarea alcoolscopica a acestuia, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Tot pe 7 iunie, la ora 22:35, politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi, in timp ce executau serviciul de supraveghere si control al traficului, pe Bulevardul Carol I, din. Iasi, au procedat la oprirea in trafic a unui autoturism care circula catre Rond Agronomie, iar la semaforul electric din dreptul Universitatii “Al.I. Cuza” nu a oprit si nu a respectat culoarea rosie a semaforului aflat in functiune.La volanul autoturismului se afla un barbat de 55 ani din asi.

Barbatul, care mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
Politistii au intocmit dosar penal.

Foto: cugetliber.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
BrettTit,  18.07.2017 23:19

wh0cd435299 Cipro Prescriptions Levothyroxine 50 Mcg generic form of singulair

   
BrettTit,  31.05.2017 06:46

wh0cd5035938 Viagra Soft CLINDAMYCIN amitriptyline online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii