ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-05-2015, ora 12:09

Iasi: Actiune a politistilor de la patrimoniu - a fost confiscata o moneda datata la inceputul secolului al II-lea

Articol de Madalina Irimia
In perioada 25-26 mai, intre orele 09.00 – 14.00, poli tistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au organizat si desfasurat o actiune pe raza municipiului Iasi, pe linia combaterii comertului cu bunuri culturale mobile. Astfel, au fost verificati agentii economici de profil pentru a constata daca acestia respecta prevederile legale in domeniul comertului cu bunuri culturale mobile.

Au fost verificate 5 societati de profil. Au fost depistate bunuri culturale mobile lasate in custodie: 3 icoane, acestea urmand a fi verificate la nivel national pentru a se stabili daca au fost sau nu sustrase. Au fost ridicate 2 bunuri culturale mobile:printre care si o moneda antica, datata inceput de secol II.

In cadrul actiunii a fost identificata o moneda antica, datata la inceput de sec. II, avand pe avers o gravura reprezentand „CAPUL IMPaRATULUI ROMAN HADRIAN”. Bunul a fost ridicat in vederea confiscarii, iar cel care o detinea a fost sanctionat contraventional conform prevederilor OG 43/2000. Urmeaza ca moneda sa fie predata unei institutii muzeale.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii