A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715914490.3967.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: A doua editie a festivalului “Iasul Medieval”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-07-2014, ora 10:13

Iasi: A doua editie a festivalului “Iasul Medieval”

Articol de Madalina Irimia

Aflat la a II-a editie, festivalul “Iasul Medieval” le propune iesenilor cateva zile pline de evenimente. Pana pe 6 iulie, in piata Palatului Culturii, iesenii vor fi intampinati de cavaleri medievali, domnite, mestesugari, saltimbanci, jongleri, dansatori. Vor avea loc concerte, spectacole de teatru, expozitii, totul in cadrul unui festival al carui co-organizator este Primaria Iasi.

Festivalul propune pentru joi, 3 iulie, incepand cu ora 10 un targ si o tabara medievala. De la ora 12 va avea loc prezentarea „Ordinului Paladini” de Terra Medies, de la ora 13 prezentarea grupului de reconstituire istorica „Terra Ultrasilvana”, de la ora 14 prezentarea „Ordinului Cavalerilor Cetatilor Barsei”, de la ora 16 prezentare de arme si armuri, demonstratii de manuire a armelor, ateliere mestesugaresti de pielarie, fierarie si pictura. La ora 17, iesenii sunt asteptati pe pietonalul Stefan cel Mare la parada de cavaleri si domnite. De la ora 19 incep concertele: folk cu trupa „Aproape Unplugged”, de la ora 20:30 concert etno-rock cu „Sukar Nation”, iar de la ora 22 doritorii sunt asteptati la petrecerea medievala din Underground Pub.

Vineri, 4 iulie, vine cu prezentarea Ordinului „Art Gotica”, cu spectacole stradale, teatru, foc, dansuri, cascadorii, lupte si jonglerii, demonstratii si reconstituire de lupte medievale, parada de cavaleri si domnite, concert de muzica arhaica sustinut de corul „Trei parale”, concert cu trupa „Basska”, concert medieval folk cu „The Moon & The Nightspirit”.

Jonglerii cu foc

Prima zi de weekend propune, incepand cu ora 12, prezentarea Ordinului „Soimii de argint”, apoi o serie de concerte: trupa „Ad-Hoc” din Transilvania, de la ora 20 concert cu „Partizan”, iar de la 21 concertul celor de la „The Moon & The Nightspirit”. Seara se incheie cu un spectacol stradal de jonglerii cu foc (de la ora 22) si la 22.30 petrecere in Underground Pub.

Lupte medievale

In ultima zi de festival, duminica, incepand cu ora 13 vor avea loc activitati de demonstratii si lupte medievale, de la ora 14 un moment sustinut de Teatrul de copii „Clovnii”, de la 17 va fi parada de bun ramas pe bulevardul Stefan cel Mare, cu tobosari si trambitasi, de la ora 18 va avea loc concertul cu trupa „Aproape Unplugged”, de la ora 19 concertul cu trupa „Sukar Nation”, iar de la ora 20 concertul cu trupa „Ad-Hoc”. La ora 22 va fi inchiderea oficiala a editiei din acest an a festivalului „Iasul Medieval”.

Evenimentul este organizat de Primaria Iasi si Underground Pub. Pentru mai multe informatii, puteti vizita pagina de facebook a festivalului.

Foto: facebook.com

     
Tag-uri: festival, Iasi, medieval
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii