A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714137690.6175.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: 46.000 de carduri de sanatate, neridicate. Asiguratii pot recupera cardurile si prin intermediul medicilor de familie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-03-2015, ora 08:05

Iasi: 46.000 de carduri de sanatate, neridicate. Asiguratii pot recupera cardurile si prin intermediul medicilor de familie

Articol de Cristian Amariei
Zeci de mii de carduri de sanatate neridicate, blocaje in sistemul informatic si pacienti nedumeriti - este situatia din judetul Iasi cu numai o luna si jumatate inainte ca acestea sa devina obligatorii. In timp ce medicii de familie se plang ca munca le este cu mult ingreunata, iar perioada de consultatii micsorata, conducerea Casei de Sanatate sustine ca introducerea documentelor electronice era necesara pentru eliminarea fraudeleor din sistem.

In judetul Iasi, 10 la suta din cardurile de sanatate nu au ajuns la destinatar. Este vorba de 46.000 de documente electronice care au fost returnate Casei de Sanatate si nu au fost recuperate pana acum de asigurati. Pentru simplificarea procesului, cardurile vor putea fi ridicate si de medicii de familie.

"Vor trebui sa ne prezinte o lista cu semnaturile asiguratilor care vor ca acel card sa fie ridicat de catre medicul de familie, iar daca nu, pentru toti ceilalti sa ramana posibilitatea ridicarii cardului ori personal, ori de alta persoana care vine cu buletinul si completeaza o cerere in numele asiguratului," a explicat Robert Danca, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi.

De la 1 mai, cardurile de sanatate vor fi unicul instrument de validare a serviciilor medicale. Cu o luna si jumatate inainte de noul termen limita, medicii de familie spun ca sistemul electronic inca prezinta erori.

"Sunt si situatii cand serverul central isi opreste functionarea si in acest caz amanam aceasta operatiune de activare creeaza niste timpi morti care bineinteles influenteaza intr-o oarecare masura si calitatea actului medical si dialogul cu pacientul si cursivitatea pana la urma a consultatiilor," a spus Razvan Miftode, medic de familie.

Pacientii considera cardul de sanatate o investitie inutila

"Am impresia ca sunt niste bani cheltuiti aiurea pentru ca medicul de familie are acolo situatia, acum au calculatoare, au toata situatia, asta e o treaba in plus, asa am eu impresia."

"Sa fi dat mai bine bani pentru medicamente si nu pentru asemenea lucruri."

"Am fost si eu in strainatate si am vazut cum se poate cu cardul, dar probabil cum il vad la noi tot degeaba il ai. Cam asa cred. Ca tot trebuie sa scoti din buzunar."

In judetul Iasi, 30 de persoane au refuzat cardul de sanatate pe motiv ca se tem pentru siguranta datelor. Pentru a beneficia de servicii medicale, acesti pacienti vor trebui sa se prezinte la medic cu adeverinte eliberate de Casa de Sanatate, care sunt valabile trei luni.

Sursa: digi24.ro
Foto: cotidianul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii