ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-07-2015, ora 08:11

Iasi: 21 de persoane au ajuns la spital dupa ce au mancat la un praznic

Articol de Cristian Amariei
Ancheta epidemiologica in cazul unei toxiinfectii alimentare la Iasi. 21 de persoane care au mancat din alimentele impartite la o slujba de pomenire au ajuns direct la spital. Inspectorii de Sanatate Publica au recoltat probe din pachetele cu mancare si incearca sa afle acum ce anume a cauzat starile de rau.

In comuna Ciortesti, judetul Iasi, mancarea de la praznic a fost, pentru 21 de persoane, biletul direct spre spital. Pomenirea la care au participat oamenii a avut loc duminica. Imediat dupa ce au mancat din pachetele primite, au inceput sa se simta rau.

"A venit acasa cu pachetelul si, dupa ce a mancat, fiind flamanda. I-a fost foarte rau. Fiind multe persoane, au mai chemat alte ambulante. Au venit si pompierii SMURD. Deci, dupa ce le puneau perfuzie, ii bagau in masina pompierilor."

Irina Teodorescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase "Sfanta Parascheva"Iasi: "Cei care au ajuns la noi, aveau o simptomatologie ceva mai zgomotoasa, ca de asta au si fost adusi cu ambulanta, febra, dureri abdominale, varsaturi, senzatie de greata."

Cei care au primit pachetele dar nu au mancat din ele spun ca unele alimente nu aratau bine.

"Pe bucatica aceea de cas se lipeau degetele de casul acela. Si am zis: ei, nu mananc, eu stiu... M-a ferit Dumnezeu!"

"Carnea am vazut ca se intindea, se facea ca guma si am aruncat-o la mata."

Familia care a facut pomenirea sustine ca alimentele impartite erau proaspete: "Au facut baietii mancare la Iasi. Adica au cumparat carne, au facut friptura, sarmale, tartinere, ce a trebuit. Le-a adus aici si le-a pus in caserole. A fost dimineata Sanepidul la o fata de-a mea care a fost cu mancare si a dat declaratii acolo."

Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al DSP Iasi: "Directia de Sanatate Publica a declansat deja ancheta epidemiologica. Au fost recoltate probele din alimentele consumate. Din informatiile pe care le detinem in momentul de fata si se pare aceasta s-a declansat de la friptura din carnea de porc ce se gasea in pachetele respective."

Persoanele internate in spital vor fi externate, in functie de stare, in urmatoarele zile. Vor afla insa abia saptamana viitoare ce anume le-a provocat starea de rau, dupa ce inspectorii DSP vor face publice rezultatele anchetei.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  27.06.2017 04:57

wh0cd611496 buy tamoxifen Order Trazodone buy cephalexin online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii