ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-11-2014, ora 11:35

Iasi: 195 de case de amanet au fost controlate de politisti. S-au dat amenzi de mii de lei

Articol de Ana-Maria Onofrei
In cursul zilei de 27 noiembrie, intre orele 08:00 - 16:00, politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului de Investigare Fraude, Biroului Investigatii Criminale Iasi si Pascani, politistiI de investigatii criminale si ordine publica din cadrul Sectiilor I - VI Politie Iasi, Politiei Pascani, Tg. Frumos, Hirlau, Podu Iloaiei, Sectiilor de Politie Rurala Iasi si Ciurea, au actionat pe raza de competenta efectuand controale la societatile comerciale care au puncte de lucru cu obiect de activitate casa de amanet.

Politistii au avut in vedere verificarea legalitatii functionarii caselor de amanet, existentei documentelor prevazute de Legea nr. 93/2009.

S-a verificat modul in care se respecta dispozitiile legale privind asigurarea pazei si sigurantei bunurilor comercializate si a unitatii, precum si functionalitatea sistemelor de protectie, alarmare, a modului de actiune a personalului in cazul comiterii unei infractiuni de furt sau talharie si instruirea personalului acestor unitati.

Au actionat peste 120 de politisti , in total fiind controlate 195 case de amanet . Au fost depistate mai multe bunuri provenite din comiterea unor infractiuni, care au fost ridicate sau indisponibilizate.

„A fost sanctionata o societate comerciala din orasul Tg. Frumos, conform Legii 12/1990, cu suma de 3000 lei si s-a dispus ridicarea in vederea confiscarii a doua camere foto in valoare de 500 lei, aflate la vanzare in casa de amanet fara a detine documente de provenienta. A fost sanctionat cu amenda de 800 lei, conform Legii nr. 61/1991, t. Ionut , de 22 ani, din municipiul Pascani, pentru faptul ca a adresat cuvinte si expresii jignitoare personalului de serviciu si altor persoane, in timp ce se afla in interiorul casei de amanet din municipiul Pascani.”, informeaza IPJ Iasi.
In urma verificarilor efectuate la o casa de amanet din Iasi au fost identificate si indisponibilizat un laptop si doua inele din aur, bunuri susceptibile a proveni din comiterea unor infractiunii de furt calificat.
Au fost aplicate 7 sanctiuni contraventionale, valoarea acestora fiind de 7.500 lei.

Foto: click.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii