A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716121905.4154.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Iasi: 15.930.000 euro disponibili pentru societatea civila
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-07-2013, ora 08:05

Iasi: 15.930.000 euro disponibili pentru societatea civila

Articol de Madalina Irimia

Miercuri, 3 iulie, intre orele 10.00 – 14.00, la Palatul Administrativ al Prefecturii din Iasi va avea loc sesiunea de informare despre programul de finantare Fondul ONG in Romania. Sesiunea, organizata de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), se adreseaza organizatiilor neguvernamentale din Iasi si imprejurimi, ce sunt interesate sa aplice pentru finantare nerambursabila in cadrul programului. La eveniment sunt prezentate detalii referitoare la apelurile pentru cereri de finantare deschise in prima runda a Fondului ONG.

Reprezentantii FDSC, alaturi de partenerii sai Fundatia pentru Parteneriat (FP) si Centrul de Reusurse pentru Comunitatile de Romi (CRCR) vor raspunde intrebarilor legate de pregatirea cererilor de finantare pe oricare dintre cele 5 componente ale Fondului ONG, respectiv a scrisorilor de intentie in cazul Componentei 2, Justitie Sociala.

Participarea la eveniment este deschisa tuturor persoanelor interesate. Costurile de deplasare nu sunt acoperite de catre organizatori.

Despre programul Fondul ONG in Romania

Programul Fondul ONG este parte din asistenta oferita Romaniei in cadrul Granturilor SEE si norvegiene 2009 – 2014, dispune de 30.000.000 Euro si este implementat de consortiul format din Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) alaturi de Fundatia pentru Parteneriat (FP) si Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi (CRCR). Fondurile vor fi distribuite in cadrul a doua runde de finantare, prima in 2013, urmand ca cea de-a doua sa fie lansata in prima parte a anului 2014. La nivel european, programe similare exista in 15 tari europene si isi propun sa sprijine dezvoltarea societatii civile si consolidarea contributiei la justitia sociala, democratie si dezvoltare durabila.

15.930.000 euro disponibili pentru societatea civila din Romania: Toate liniile de finantare pentru anul 2013 din cadrul Programului Fondul ONG in Romania sunt in acest moment deschise pentru primirea de proiecte dezvoltate de organizatii neguvernamentale.

Cinci directii mari de finantare:

1. Implicare, cu un buget disponibil de 3.600.000 Euro este destinata proiectelor din zona cetateniei active si implicarii comunitatii, precum si respectarea valorilor democratice fundamentale.

2. Justitie sociala, cu un buget disponibil de 3.780.000 Euro se adreseaza proiectelor ce contribuie pe de o parte la combaterea inegalitatilor sociale, saraciei si excluziunii, iar pe de alta la dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice.

3. Dezvoltare durabila, cu un buget disponibil de 2.100.000 Euro, va finanta proiecte ce vizeaza imbunatatirea starii mediului in Romania prin implicarea organizatiilor neguvernamentale si participare publica. Regasim aici subiecte cum sunt: schimbarile climatice, protectia biodiversitatii si peisajului, ecoturismul, activitati de advocacy si watchdog de mediu / constientizare ecologica si participare publica sporita in luarea deciziilor de mediu si educatie ecologica.

4. Servicii sociale si de baza, cu un buget disponibil de 4.800.000 Euro, este dedicata cresterii accesului si furnizarii de servicii sociale si de baza pentru grupuri vulnerabile (copii si tineri in situatii de risc, copii cu dizabilitati si/sau probleme de sanatate mintala si familiile lor, victime ale traficului de persoane si ale violentei domestice, persoane varstnice, iar lista nu se opreste aici).

5. Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor. Retele si coalitii, cu un buget disponibil de 1.650.000 Euro va contribui la dezvoltarea generala a sectorului ONG in Romania, precum si a unor retele, coalitii si think tank-uri.

Teme orizontale: Este de asteptat ca in proiectele din cadrul fiecarei componente sa se regaseasca urmatoarele teme orizontale: combaterea discursului instigator la ura (“hate speech”), extremismului si infractiunilor motivate de ura (“hate crime”), rasismului si xenofobiei, homofobiei, antisemitismului, hartuirii sexuale, violentei impotriva femeilor, traficului de persoane, promovarea tolerantei/intelegerii multiculturale si sprijinirea populatiei roma.

Conditii pentru finantare: Proiectele pot fi initiate doar de catre organizatiile neguvernamentale din Romania care isi pot alege parteneri atat romani, cat si din alte state europene. Finantarea se acorda in urma unui proces competitiv si va fi de maximum 90% din valoarea proiectului, cu exceptia celor dedicate sprijinului pentru coalitii si retele la nivel regional si national, unde finantarea poate ajunge la maximum 80%. Toate detaliile se gasesc in Ghidul Solicitantilor si anexele sale, publicate pe pagina de web dedicata acestui program – http://fondong.fdsc.ro.

     
Tag-uri: bani, Iasi, ONG, prefectura
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii