ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-06-2016, ora 13:31

ISJ Iasi in parteneriat cu Veolia Energie pentru campania RECO Planeta: Impreuna Regeneram Planeta-Si eu pot face ECOnomii de resurse

Articol de Cristian Amariei
Veolia Energie Iasi deruleaza, in parteneriat cu Inspectoratul scolar Judetean Iasi, campania „RECO Planeta: impreuna Regeneram Planeta – si eu pot face ECOnomii de resurse”, actiune ce se adreseaza unui numar de 2.000 de elevi ai ciclurilor primare si gimnaziale din mai multe institutii de invatamant din Iasi.

Actiunea „Zilele eficientei energetice” derulata de Grupul Veolia are loc in cadrul „Saptamanii Europene a Energiei Durabile” / „European Sustainable Energy Week” (EUSEW), organizata de Comisia Europeana.

Veolia Energie Iasi participa la aceasta initiativa, ce se va desfasura in peste 30 de tari din intreaga lume, prin organizarea de actiuni educative in mai multe institutii de invatamant din Iasi la sfarsitul acestui an scolar (iunie-iulie 2016) si la inceputul anului scolar urmator (in lunile septembrie si octombrie 2016).

Campania, derulata in strans parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, presupune promovarea unor gesturi simple si practice pe care toti copiii le pot face acasa si la scoala in asa fel incat sa foloseasca judicios resursele pe care le primesc si, prin urmare, sa protejeze mediul inconjurator. Cei implicati in aceasta campanie vor participa la intalniri interactive cu elevii ieseni, carora le vor impartasi din experienta lor folosindu-se de filme si afise cu rol educational, si daruindu-le 2.000 de seturi formate din caiete, pixuri, semne de carte si sacose fabricate din materiale reciclate. De asemenea, se vor organiza vizite ale copiilor la centralele de productie CET Holboca si CET Tudor, in asa fel incat elevii sa vada cu propriii ochi modul in care un operator de servicii publice contribuie la dezvoltarea unui mediu sanatos pentru ei si familiile lor.

Prof. Dr. Camelia Gavrila, Inspector General al ISJ Iasi: „Captivi intr-o lume moderna a tehnicii si a internetului, a tehnologiilor diverse si a confortului, tindem sa uitam ca resursele sunt limitate, ca lumea in care traim este singura noastra certitudine, iar mediul, natura sunt spatii vitale fata de care avem responsabilitati indiferent de varsta. Acesta este mesajul pedagogic al proiectului pe care il derulam alaturi de Veolia, in armonie cu eforturile europene de a sensibiliza copiii, tinerii asupra necesitatii unui comportament ecologic responsabil. Educatie nu inseamna doar cunoastere, informatie teoretica, ci si simt practic, racordare la lumea reala, atitudini civice, receptivitate fata de ideea unei dezvoltari durabile a societatii. Elevii vor intelege poate mai profund si prin acest demers educational complex, pe care il salutam cu pretuire, ca risipa, neimplicarea, indiferenta sunt forme grave de a ignora provocarile secolului XXI in care traim, o lume a contrastelor pe care copiii o pot face mai buna, mai curata, mai senina, eternizand astfel valorile umanitatii.”

Ana-Maria Icatoiu, director comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi: „Este foarte important pentru noi, echipa Veolia, sa participam in mod activ la educarea copiilor inca de la cele mai fragede varste in legatura cu implicarea pe care fiecare dintre noi trebuie sa o aiba in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator si utilizarea judicioasa a resurselor pe care planeta ni le pune la dispozitie. Daca astfel de gesturi simple devin automatisme pentru copii, cu siguranta ele vor fi invatate si de parintii lor. Iar noi si copiii nostri vom trai intr-o comunitate sanatoasa si vom respira cu totii un aer curat.”

Institutiile de invatamant participante la campanie:

Scoala Gimnaziala „Otilia Cazimir”

Scoala Gimnaziala „Titu Maiorescu”

Scoala Gimnaziala „B.P. Hasdeu”

Colegiul National „Emil Racovita”

Colegiul National „Mihai Eminescu”

Colegiul National „Costache Negruzzi”

Liceul de Informatica „Grigore Moisil”

Colegiul Tehnic „Ioan Holban”

Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”

Colegiul Tehnologic „Gheorghe Marzescu”

Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”

Liceul Tehnologic „Petru Poni”

Liceul Economic „Virgil Madgearu”

Liceul Economic de Turism
     
Tag-uri: iasi, campania, isj, veolia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (4)  
Jasonicoca,  02.08.2017 01:33

o7o6o8k74e1nql206f baidu 4n9kchmtapvrewhli8

   
johhnyFox,  11.07.2017 18:40

p12lt83cv7d9vuo1v3 google google lgdqphc5uavj5xtwj9

   
JerryKah,  03.07.2017 08:36

z3e4slaq62i8tuvcup google google 0qonoki0y4o6hv5gv0

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii