A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714760870.5074.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

IQ, primul club al olimpicilor la invatatura, va fi lansat la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
16-10-2012, ora 03:12

IQ, primul club al olimpicilor la invatatura, va fi lansat la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Clubul IQ (Iasi) este un program al Fundatiei Comunitare Iasi ce va fi lansat in primavara anului 2013. Acesta isi propune sa puna la dispozitia liceenilor ieseni, olimpici nationali si internationali, un sediu complet mobilat si utilat, cu echipamente IT si tehnologie de ultima generatie care sa le ofere acces la resurse scolare suplimentare si un cadru placut, de socializare, sprijinindu-i in drumul lor catre excelenta si ajutandu-i sa pozitioneze Iasul ca un oras al valorilor.

Prin intermediul Clubului, olimpicii ieseni vor avea acces la o varietate de programe de dezvoltare personala si profesionala, organizate in colaborare cu institutii si companii locale, precum si cu institutii de invatamant din strainatate: programe de mentorat si stagii de practica, programe de dezvoltare a caracterului si a abilitatilor personale, cluburi de carte sau de film, workshop-uri si traininguri. Clubul va gazdui de asemenea si zile ale portilor deschise pentru colegii olimpicilor, ce ne dorim a fi motivati suplimentar pentru a obtine rezultate mai bune la invatatura si a deveni astfel membri ai Clubului IQ (Iasi).

Olimpicii vor beneficia si de alte facilitati, ca semn de recunoastere si de sustinere a performantei, precum: acces la cursuri, seminarii si laboratoare din mediul academic universitar, invitatii la teatru si muzee, bilete la cinematograf, abonamente la sali de fitness, transport local gratuit etc.

Clubul IQ (Iasi) va avea trei sali principale:

-Bibilioteca virtuala dotata cu tehnologie de ultima generatie, ce le va facilita olimpicilor accesul la o multitudine de resurse informationale (publicatii online de specialitate, abonamente la bibliotecile virtuale ale celor mai prestigioase universitati si colegii din lume, aplicatii folosite in domeniul stiintific), precum si la o biblioteca dotata cu cele mai noi materiale de profil din domeniile de studiu ale olimpicilor, indeosebi publicatii internationale;

-Sala de creatie si training dotata cu whiteboards, smartboards, sticky walls, videoproiector, plansa de proiectie. In aceasta sala se vor desfasura atat workshop-urile si trainingurile de dezvoltare personala si profesionala, cat si sesiuni de brainstorming in domeniile de interes pentru olimpici;

-Sala de recreere dotata cu jocuri video, table games si board games, pentru incurajarea activitatii fizice si de socializare.

Ideea unui club al olimpicilor ieseni a aparut in luna august 2012 si apartine unor companii din orasul Iasi care au organizat impreuna evenimentul cu titlul „Seara naiva a olimpicilor ieseni”: Fructe Naive, Rofilco, Icar Tours si Cafeneaua Veche. Fundatia Comunitara Iasi isi propune sa duca mai departe aceasta idee si, impreuna cu comunitatea de business si mediul institutional local, sa infiinteze in Iasi primul club de acest tip din Romania.

Evenimentul IQ (Iasi) va avea loc in data de 22 noiembrie, la Hotel Bellaria (Sala Clasic) si va fi punctul de plecare pentru infiintarea clubului.

Performanta la nivel inalt este o floare atat de rara si de fragila, incat niciun gest nu e prea mare pentru a o ajuta sa infloreasca. Din fericire, rasare deopotriva in familii modeste si cele privilegiate, in capitale si orase de provincie, insa, stim cu totii, se dezvolta doar acolo unde este ingrijita. Aici intervine si responsabilitatea noastra”, a precizat Dan Lungu, Scriitor, Ambasador IQ (Iasi).

Foto: ideas4sustainability.wordpress.com

     
Tag-uri: club, Iasi, elevi, olimpici
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii