ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-03-2015, ora 09:37

IPJ Iasi a dat start concursului „Politist pentru o zi”

Articol de Cristian Amariei
Inspectoratul de Politie Judetean Iasi, prin Biroul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, deruleaza o serie de activitati si manifestari prilejuite de Ziua de 25 Martie - Ziua Politiei Romane.

Pe 2 martie, Inspectoratul de Politie Judetean Iasi a lansat concursul ”Politist pentru o zi”, activitate educativ-informativa realizata in parteneriat cu Biblioteca Judeteana ”Gh. Asachi” Iasi care este destinata elevilor scolii Gimnaziale ”Al. Vlahuta” Iasi.

Scopul acestui demers educativ comun il reprezinta cresterea gradului de informare si dezvoltare a unui comportament antivictimal si antiinfractional in randul populatiei scolare in perspectiva integrarii tinerilor cu o cultura civica responsabila in societatea romaneasca.

Cele doua sectiuni dedicate elevilor cu varste cuprinse intre 9-14 ani, dau posibilitatea acestora sa opteze pentru unul din cele doua domenii : povestiri-eseu-poezie, de maxim 1.000 de cuvinte si desene-pictura-colaje in alb-negru sau color. Pot fi abordate tematici diverse, toate legate de ceea ce inseamna meseria de politist si cu ce te poti confrunta in aceasta activitate.

Inscrierea lucrarilor se face pana pe 20 martie, iar jurizarea acestora va avea loc in ziua de 25 martie 2015.

Primii trei clasati la ambele sectiuni vor primi premii ce vor consta in materiale informative pe temele specifice concursului.

Toate lucrarile inscrise in concurs vor primi Certificat de Participare.

„In prezent, la nivelul I.P.J Iasi se afla in curs de derulare proiectul educativ ”Copilarie fara delincventa”, implementat la nivelul scolii Gimnaziale ”Al. Vlahuta” Iasi, concursul ”Politist pentru o zi” fiind una din activitatile de informare si prevenire pe care politistii le-au pregatit pentru elevi, parinti si cadre didactice.
Acest proiect a fost initiat in urma identificarii nevoii de a intensifica activitatile de prevenire a criminalitatii in randul minorilor care nu au implinit varsta raspunderii penale, respectiv 14 ani. ”, au mentionat reprezentantii IPJ Iasi.

Foto: ziaruldeiasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii