ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-10-2013, ora 15:46

IPJ Iasi: 10 REGULI PENTRU A FI IN SIGURANTA DE SARBATORILE IASULUI

Articol de Cristian Amariei

Pe timpul desfasurarii sarbatorilor Iasului, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean a dispus masuri suplimentare de mentinere a ordinii publice. Patrularile politistilor ieseni pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice vor fi intensificate, mai ales in zonele aglomerate.

10 REGULI PENTRU A FI IN SIGURANTA DE SARBATORILE IASULUI

1. Aveti grija de bunurile dumneavoastra atunci cand va aflati in locuri aglomerate si nu va afisati ostentativ bunurile sau obiectele de valoare atunci cand va aflati in locuri publice.

2. Respectati regulile de circulatie , sau acolo unde este cazul, indicatiile politistilor rutieri, fie ca sunteti conducator auto sau pieton. Atunci cand sunteti la volan, purtati centura de siguranta, nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice si adoptati o conduita preventiva.

3. Nu purtati portofelul in buzunarul de la spate al pantalonilor . Folositi o borseta in care sa va p astrati portofelul si banii. Nu tineti banii in buzunarele laterale ale hainelor, sunt cele mai vulnerabile locuri .

4. Manevrati banii in interiorul posetelor . Nu "aratati" hotilor cati bani aveti la dumneavoastra cand faceti cumparaturi sau in orice alte conditii.

5. Mare atentie cand constatati ca, pe strada ori iesind dintr-un magazin sau alt loc aglomerat, persoane straine se ciocnesc din greseala de dumneavoastra . Acestia pot fi uneori hoti, iar "coliziunea" este regizata. Controlati-va imediat geanta, portofelul, chiar de fata cu ei.

6. Evitati deplasarile prin locuri izolate , cum ar fi ganguri, scurtaturi prin zone necirculate: ganditi-va ca unui infractor nu-i trebuie mai mult decat 2-3 secunde pentru a va smulge un lantisor de la gat sau telefonul mobil din mana.

7. Nu consumati alcool in exces . Cele mai multe dintre faptele antisociale sunt generate de consumul de alcool. Pe strada evitati discutiile in contradictoriu cu persoane necunoscute sau in stare de ebrietate. Nu rispostati la agresivitatea lor verbala!

8. Nu va lasati copii nesupravegheati , intrucat se pot rataci din cauza numarului mare de pelerini. Lasati-le un cartonas cu numarul dumneavoastra de telefon in buzunar.

9. Atunci cand parasiti autoturismul, nu lasati la vedere, in interior obiecte de valoare : genti de voiaj, posete, aparatura electronica, intrucat acestea pot atrage interesul infractorilor.

10. Comerciantilor le recomandam sa pastreze sumele de bani asupra lor , pentru a evita sustragerea acestora.

Daca ati fost victima sau martorul unei infractiuni nu ezitati sa anuntati cat mai urgent politia la numarul de telefon de urgenta 112 - apel gratuit. Incercati sa retineti cat mai multe detalii despre infractori, cum ar fi semnalmentele lor si directia catre care s-au indreptat pentru a creste astfel sansa recuperarii bunurilor care v-au fost sustrase.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  31.05.2017 22:54

wh0cd3325755 AMOXIL amoxicillin canada

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii