ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-06-2016, ora 09:24

INTERCEPTARI. Trei RMN-uri la pret de doua. Metoda prin care banii pe analize ajungeau direct in buzunarul unui medic din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Patru cadre medicale de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi sunt acuzate de procurorii anticoruptie de luare de mita. Seful Laboratorului de Radiologie, doua asistente si un infirmier ar fi pus la cale un sistem prin care analizele facute unor pacienti nu mai ajungeau in evidentele spitalului. Asta pentru ca suspectii sa incaseze contravaloarea investigatiilor. Medicul e acum in arest la domiciliu, asistentele si infirmierul sunt cercetati sub control judiciar.

Medicul, cele doua asistente si infirmierul sunt banuiti ca foloseau Laboratorul de radiologie si imagistica al Spitalului de Neurochirurgie din Iasi ca si cum ar fi fost clinica lor privata. Potrivit procurorilor anticoruptie, seful laboratorului ar fi facut zilnic 10-15 analize RMN pe care nu le mai trecea in evidentele spitalului. incasa, in medie, cate 300 de lei de la fiecare pacient. De intermedierea serviciilor medicale s-ar fi ocupat infirmierul, care ii convingea pe bolnavi ca asa scapa de lungile liste de asteptare. Daca nu apelai la retea, riscai sa astepti si pana la 3 luni pentru o astfel de analiza.

Medicul Moldovanu a fost interceptat de anchetatori cand ii spunea unui intermediar, la randul sau cercetat in dosar, ca ii poate face si o reducere pacientului pe care acesta il recomanda pentru examenul RMN.

MOLDOVANU EDUARD: O sa facem trei regiuni la pret de doua! (...) putem sa facem trei regiuni cu 500 de lei.

ARANYOSI DAN IONUT: Trei regiuni?

MOLDOVANU EDUARD: Pai o regiune e 2 milioane jumatate, bai! ... cervicala, dorsala, lombara...

ARANYOSI DAN IONUT: Da, da. si cat sa-i zic omului? Ca sa stiu...

MOLDOVANU EDUARD: Pai zi-i si tu cat crezi de cuviinta, ma intrebi pe mine, nu stiu. E varu-tau, nu-i al meu.

ARANYOSI DAN IONUT: Dar nu domnule, eu uite sunt aici... e langa mine ca sa nu... doar nu spun eu, zi cat sa-i spun si...

MOLDOVANU EDUARD: Pai tu spune-i 6 sa ai si tu de acolo si gata!

Medicul ar fi pretins si primit cu titlu de mita de la trei pacienti suma de 1.800 de lei pentru efectuarea unor investigatii RMN. Nu a mai inregistrat, insa, in evidentele spitalului lista analizelor efectuate si sumele percepute pacientilor.

Infirmierul care intermedia totul a fost si el retinut, dar instanta a decis plasarea lui sub control judiciar. De asemenea, doua asistente de la laboratorul de radiologie sunt cercetate sub control judiciar: ar fi luat bani contra unor proceduri medicale pe care nu le-au mai trecut in registrele spitalului.

Anchetatorii spun ca au fost si cazuri in care medicul ar fi neglijat urgentele, doar pentru a-si impinge in fata pacientii care il platisera.

Conducerea spitalului la acest moment nu poate decat sa regrete cele petrecute, iar in privinta colegilor nostri, evident sunt sub incidenta prezumtiei de nevinovatie. Noi nu putem decat atat, sa speram ca vor reusi sa dovedeasca cat mai repede aceasta nevinovatie”, a spus Marius Dabija, purtatorul de cuvant al Spitalului de Neurochirurgie Iasi.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii