A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714600598.5556.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

“IAsii sarbatoresc IA”, manifestare dedicata portului popular
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-06-2016, ora 08:10

“IAsii sarbatoresc IA”, manifestare dedicata portului popular

Articol de Cristian Amariei
La Iasi, pe strada Alexandru Lapusneanu, in perioada 17-19 iunie 2016, a avut loc editia a treia a manifestarii “IAsii sarbatoresc IA”.

Deschiderea oficiala a avut loc sambata, 18 iunie, in prezenta primarului Mihai Chirica, directorului Muzeului Unirii din Iasi, Aurica Ichim, dar si a multor oameni de cultura care iubesc portul popular si IA romaneasca.

Cu acest prilej a avut loc si un program artistic oferit de elevii de la scoala Gimnaziala „Ion Simionescu” din Iasi.

Manifestarea s-a derulat in contextul Zilei Universale a IEI romanesti (din 24 iunie, de Sanzaiene) si la ea au participat circa 25 de mesteri si creatori populari din judetele Iasi, Suceava, Botosani, Neamt, Vaslui, Prahova, Arges, Bistrita-Nasaud, Mures, Covasna si Municipiul Bucuresti, care si-au etalat publicului larg produsele rezultate din mestesugurile traditionale.

Manifestarea de la Iasi a fost organizata de Asociatia Mesterilor Populari din Moldova, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Asociatia „Alexandru Lapusneanu” si Directia pentru Cultura a Judetului Iasi.

Tot sambata, pe 18 iunie, primarul Mihai Chirica a fost prezent si la concursul de sah blitz organizat in cadrul manifestarii Iasi Open 2016.
     
Tag-uri: iasi, sarbatoare, ie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii