A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716159348.8547.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Guvernul ii ofera libertatea Fiscului de a controla persoanele cu venituri mari fara sa le avertizeze
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
18-03-2011, ora 00:05

Guvernul ii ofera libertatea Fiscului de a controla persoanele cu venituri mari fara sa le avertizeze

Articol de Alexandra Stefanescu

Guvernul a aprobat, joi, o serie de proceduri prin care Fiscul are dreptul sa verifice persoanele cu venituri foarte mari fara ca insa sa le mai anunte, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

" Procedurile vor fi aplicate incepand cu acest an, dar pentru anumite categorii de venituri aflate in evidenta ANAF, precum cele realizate din dividende, noile reguli sunt aplicate din 2012" , au aratat reprezentantii Guvernului. Potrivit executivului, incepand din acest an, persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50. 000 lei sumele declarate vor plati impozit de 16% . In aceste conditii, Fiscul va verifica, intr-o prima etapa, persoanele cu venituri mari fara sa le notifice, iar pe perioada controlului poate solicita atat persoanelor fizice cat si institutiilor sa ofere informatii cu privire la situatia fiscala reala. Aceasta verificare se va face in mai multe etape. Astfel, prima etapa, urmaresteefectuarea unei analize de catre organele fiscale pentru a stabili riscul probabil pentru un grup de persoane fizice la solicitarea unor institutii sau autoritati publice. Organele fiscale pot solicita in timpul controalelor persoanelor cu venituri mari informatii cu privire la donatii, sponsorizari si succesiuni, precum si o situatie a cheltuielilor personale, a modificarii patrimoniului, a tranzactiilor cu metale pretioase sau a bunurilor mobile si imobile detinute. Selectarea persoanelor fizice care vor fi verificate se va realiza din lista persoanelor care depasesc riscul minim acceptat de administratia fiscala. Persoana fizica selectata pentru verificare nu poate obiecta cu privire la procedura de selectare folosita si nu trebuie notificata in acest stadiu al controlului. In cazul in care rezultatul verificarii fiscale prealabile documentare reprezinta o diferenta semnificativa intre veniturile realizate de persoana fizica, organul fiscal comunica avizul de verificare persoanei fizice ce a facut obiectul verificarii fiscale prealabile documentare. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, in luna februarie, ca un control major al averilor mari va avea loc in a doua jumatate a anului viitor, dar nu a exclus ca si in acest an sa fie efectuate verificari.

Foto: romanialibera. ro

     
Tag-uri:

Guvernul a aprobat, joi, o serie de proceduri prin care Fiscul are dreptul sa verifice persoanele cu venituri foarte mari fara ca insa sa le mai anunte, a anuntat   purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

, " Procedurile vor fi aplicate incepand cu acest an, dar pentru anumite categorii de venituri aflate in evidenta ANAF, precum cele realizate din dividende, noile reguli sunt aplicate din 2012" , au aratat reprezentantii Guvernului. Potrivit executivului, incepand din acest an, persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50. 000 lei sumele declarate vor plati impozit de 16% . In aceste conditii, Fiscul va verifica, intr-o prima etapa, persoanele cu venituri mari fara sa le notifice, iar pe perioada controlului poate solicita atat persoanelor fizice cat si institutiilor  sa ofere informatii cu privire la situatia fiscala reala.   Aceasta verificare se va face in mai multe etape. Astfel, prima etapa, urmaresteefectuarea unei analize de catre organele fiscale pentru a stabili riscul probabil pentru un grup de persoane fizice la solicitarea unor institutii sau autoritati publice. Organele fiscale pot solicita in timpul controalelor persoanelor cu venituri mari informatii cu privire la donatii, sponsorizari si succesiuni, precum si o situatie a cheltuielilor personale, a modificarii patrimoniului, a tranzactiilor cu metale pretioase sau a bunurilor mobile si imobile detinute. Selectarea persoanelor fizice care vor fi verificate se va realiza din lista persoanelor care depasesc riscul minim acceptat de administratia fiscala. Persoana fizica selectata pentru verificare nu poate obiecta cu privire la procedura de selectare folosita si nu trebuie notificata in acest stadiu al controlului. In cazul in care rezultatul verificarii fiscale prealabile documentare reprezinta o diferenta semnificativa intre veniturile realizate de persoana fizica, organul fiscal comunica avizul de verificare persoanei fizice ce a facut obiectul verificarii fiscale prealabile documentare. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, in luna februarie, ca un control major al averilor mari va avea loc in a doua jumatate a anului viitor, dar nu a exclus ca si in acest an sa fie efectuate verificari.

Foto: romanialibera. ro

" title="Stiri despre " Procedurile vor fi aplicate incepand cu acest an, dar pentru anumite categorii de venituri aflate in evidenta ANAF, precum cele realizate din dividende, noile reguli sunt aplicate din 2012" , au aratat reprezentantii Guvernului. Potrivit executivului, incepand din acest an, persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50. 000 lei sumele declarate vor plati impozit de 16% . In aceste conditii, Fiscul va verifica, intr-o prima etapa, persoanele cu venituri mari fara sa le notifice, iar pe perioada controlului poate solicita atat persoanelor fizice cat si institutiilor  sa ofere informatii cu privire la situatia fiscala reala.   Aceasta verificare se va face in mai multe etape. Astfel, prima etapa, urmaresteefectuarea unei analize de catre organele fiscale pentru a stabili riscul probabil pentru un grup de persoane fizice la solicitarea unor institutii sau autoritati publice. Organele fiscale pot solicita in timpul controalelor persoanelor cu venituri mari informatii cu privire la donatii, sponsorizari si succesiuni, precum si o situatie a cheltuielilor personale, a modificarii patrimoniului, a tranzactiilor cu metale pretioase sau a bunurilor mobile si imobile detinute. Selectarea persoanelor fizice care vor fi verificate se va realiza din lista persoanelor care depasesc riscul minim acceptat de administratia fiscala. Persoana fizica selectata pentru verificare nu poate obiecta cu privire la procedura de selectare folosita si nu trebuie notificata in acest stadiu al controlului. In cazul in care rezultatul verificarii fiscale prealabile documentare reprezinta o diferenta semnificativa intre veniturile realizate de persoana fizica, organul fiscal comunica avizul de verificare persoanei fizice ce a facut obiectul verificarii fiscale prealabile documentare. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, in luna februarie, ca un control major al averilor mari va avea loc in a doua jumatate a anului viitor, dar nu a exclus ca si in acest an sa fie efectuate verificari.

Foto: romanialibera. ro

">" Procedurile vor fi aplicate incepand cu acest an, dar pentru anumite categorii de venituri aflate in evidenta ANAF, precum cele realizate din dividende, noile reguli sunt aplicate din 2012" , au aratat reprezentantii Guvernului. Potrivit executivului, incepand din acest an, persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50. 000 lei sumele declarate vor plati impozit de 16% . In aceste conditii, Fiscul va verifica, intr-o prima etapa, persoanele cu venituri mari fara sa le notifice, iar pe perioada controlului poate solicita atat persoanelor fizice cat si institutiilor  sa ofere informatii cu privire la situatia fiscala reala.   Aceasta verificare se va face in mai multe etape. Astfel, prima etapa, urmaresteefectuarea unei analize de catre organele fiscale pentru a stabili riscul probabil pentru un grup de persoane fizice la solicitarea unor institutii sau autoritati publice. Organele fiscale pot solicita in timpul controalelor persoanelor cu venituri mari informatii cu privire la donatii, sponsorizari si succesiuni, precum si o situatie a cheltuielilor personale, a modificarii patrimoniului, a tranzactiilor cu metale pretioase sau a bunurilor mobile si imobile detinute. Selectarea persoanelor fizice care vor fi verificate se va realiza din lista persoanelor care depasesc riscul minim acceptat de administratia fiscala. Persoana fizica selectata pentru verificare nu poate obiecta cu privire la procedura de selectare folosita si nu trebuie notificata in acest stadiu al controlului. In cazul in care rezultatul verificarii fiscale prealabile documentare reprezinta o diferenta semnificativa intre veniturile realizate de persoana fizica, organul fiscal comunica avizul de verificare persoanei fizice ce a facut obiectul verificarii fiscale prealabile documentare. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, in luna februarie, ca un control major al averilor mari va avea loc in a doua jumatate a anului viitor, dar nu a exclus ca si in acest an sa fie efectuate verificari.

Foto: romanialibera. ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii