A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714728019.4167.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Guvernul analizeaza posibile alocari de fonduri pentru Aeroportul Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-03-2012, ora 07:52

Guvernul analizeaza posibile alocari de fonduri pentru Aeroportul Iasi

Articol de Cristian Amariei

Guvernul va analiza posibilitatile de alocare de fonduri pentru reabilitarea Aeroportului de la Iasi, , insa intr-un control mult mai strict, a declarat, premierul Mihai-Razvan Ungureanu.

Aeroportul de la Iasi este o rana mai veche. Proiectele au inceput cu ani buni in urma si, din varii motive – toate tin de fapt de raporturile locale si dintre oameni, si dintre institutii – nu s-a putut ajunge la o solutie folositoare iesenilor, a problemei refacerii, reconstructiei, reabilitarii Aeroportului din Iasi. Vom vedea ce se poate face. In cel mai rau caz (…), urmeaza sa vedem care sunt posibilitatile de alocare de fonduri, dar intr-un control mult mai strict, in baza unui proiect foarte bine facut, fara ca aceasta sa insemne termene de timp prelungite la infinit”, a spus Ungureanu.

Aeroportul International Iasi se afla in subordinea Consiliului Judetean. Desi inca din anul 2006 a fost realizat un proiect de modernizare, iar CJ a cheltuit peste 2 milioane de euro pe diverse studii, proiectul a stagnat, lucrarile de refacere fiind amanate an de an.

In luna dembrie a anului trecut, plenul CJ a aprobat concesionarea aeroportului catre un partener privat, iar in februarie 2012 a fost terminat si caietul de sarcini. Cu toate acestea, reprezentanti ai administratiei locale afirma ca solutia concesionarii nu va avea efecte din cauza valorii mari a proiectului, de peste 180 milioane de euro, in conditiile in care documentatia nu a mai fost actualizata din anul 2006.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii