ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
11-05-2015, ora 14:04

Golem se joaca la Teatrul National Iasi

Articol de Cristian Amariei
Teatrul National Iasi invita iubitorii teatrului de calitate vineri, 15 mai, de la 19.00, la Sala Mare, la spectacolul Golem( dupa Der Goylem de H. Leivick, Sefer Haietira, Zohar, Golem de Gustav Meyrink, Talmud si alte surse cabalistice).

Alexander Hausvater, creatorul acestui spectacol complex, va fi premiat pentru intreaga activitate pe 25 mai, la Sala Mare a Teatrului National „ I.L. Caragiale”Bucuresti, in cadrul celei de a XXIII-a editii a Galei Premiilor UNITER.

Spectacolul are decorul creat de Zsolt Fehérvári , costumele concepute de Viorica Petrovici, muzica ii apartine lui Yves Chamberland, Madalina Andrei semneaza coregrafia. Antonella Cornici asigura asistenta de regie. Pe scena, o intalnire vibranta cu actorii: Doru Aftanasiu, Emil Coseru, Petronela Grigorescu, Andreea Boboc, Cosmin Maxim, Doina Deleanu, Daniel Busuioc, Dumitru Nastrusnicu, Ionut Cornila, Irina Radutu Codreanu, Horia Verives, Cosmin Panaite, Andrei Sava, Alina Mandru, Codrin Danila, Diana Roman, Radu Homiceanu, Ana Hegyi.

Povestea Golemului este legata de povestea rabinului care il creeaza si care decide sa se razvrateasca impotriva lui Dumnezeu, a credintei lui, a destinului si a lumii intregi. Decide ca nu mai vrea un destin de victima si atunci devine rivalul lui Dumnezeu si intra in competitie directa cu divinitatea .Facand asta transcende orice limita umana si religioasa si ajunge sa insufle viata unei creaturi care sa fie o proiectie a sa in stare sa schimbe lucrurile. Odata prins in joc, rabinul va fi opusul operei sale.(Alexander Hausvater).

Durata spectacolului: 2h

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii