A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716311293.8961.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Gheorghe Nichita a cerut membrilor Comandamentului de iarna fermitate in ceea ce priveste actiunile de deszapezire de pe raza municipiului Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-01-2013, ora 17:32

Gheorghe Nichita a cerut membrilor Comandamentului de iarna fermitate in ceea ce priveste actiunile de deszapezire de pe raza municipiului Iasi

Articol de Diana Dumitriu

Avand in vedere conditiile meteorologice deosebite pentru acest sfarsit de saptamana, cand au fost anuntate ninsori abundente si intensificari ale vantului, primarul Gheorghe Nichita a cerut membrilor Comandamentului de iarna fermitate in ceea ce priveste actiunile de deszapezire de pe raza municipiului Iasi. In aceeasi ordine de idei, atat Politia Locala, cat si inspectorilor municipalitatii cu atributii de control li s-a cerut sa fie in teren pentru a pune in aplicare prevederile HCL 172/2002, privitoare la obligatiile persoanelor fizice si juridice de a indeparta zapada de pe zonele pe care le au in administrare.

In acest moment, 13 lame, 10 sararite, 7 buldoexcavatoare, 2 incarcatori frontale, 3 autocamioane de carat zapada sunt la strada in acest moment, pentru aceasta seara urmand a se concentra in special in zonele Nicolina, Alexandru cel Bun, Dacia, Silvestru – Canta, Mircea cel Batran, Galata, Cantemir. La strada sunt si utilajele SC Servicii Publice, care opereaza in zona Oancea, parcul Expozitiei, parcul Copou, zona Ticau, precum si in cimitirele din municipiul Iasi.

Mobilizati au fost si cei de la S.C. Salubris care, pe langa utilajele din dotare - 2 tractoare cu lama, 3 autospeciale pentru trotuare, 2 autobasculante, sunt la strada echipe de lucratori in numar de circa 130 de persoane, carae vor opera pe zonele de trotuar si treceri de pietoni.

RATP va actiona toata noapte pe zonele de macazuri, refugii si alveole pentru statiile de transport in comun.

Pana la ora 16.00, s-au aplicat un numar total de 460 de somatii si un numar de 65 de amenzi, cu o valoare totala de 15400 lei, toate pentru nerespectarea prevederilor HCL 172/2002.

Stocurile pentru urmatoarele 24 de ore sunt de 403 tone sare, 1300 tone nisip si 240 tone antiderapant. Se au in vedere in continuare obiective importante cum sunt spitalele, pietele, cimitirele si bisericile. Pentru perioada de sfarsit de saptamana se va avea in vedere crearea conditiilor de acces la unitatile de invatamant.

Municipalitatea face apeluri repetate catre toti proprietarii, fie ei persoane particulare, agenti economici si chiar institutii publice sa-si faca datoria fata de comunitate si sa fie alaturi de echipele Primariei in actiunile de deszapezire. Municipalitatea face apel si catre conducatorii auto sa fie intelegatori cu ehipele si utilajele aflate la strada si sa colaboreze pentru ca actiunile de deszapezire sa nu fie intarziate!

Foto: romanialibera.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii