A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714516109.8024.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Gheorghe Nichita: PDL nu a invatat nimic din greselile facute de PSD in timpul guvernarii Nastase
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
02-04-2012, ora 07:10

Gheorghe Nichita: PDL nu a invatat nimic din greselile facute de PSD in timpul guvernarii Nastase

Articol de Alexandra Stefanescu

Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de PRO TV, ca PDL nu a invatat nimic din greselile facute de PSD in timpul guvernarii lui Adrian Nastase.

El a spus, raspunzand unei intrebari referitoare la plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL, ca evenimentul a reprezentat o surpriza si "un semnal care de fapt a stat mocnit in randurile PDL".

"Acest partid n-a invatat nimic din greselile pe care le-am facut chiar noi, PSD, in guvernarea lui Adrian Nastase. Si atunci erau discutii foarte mari ca am adus ministri si i-am facut apoi vicepresedinti", a sus Nichita la Pro TV.

Edilul Iasului a mai spus ca "PDL a fost vazut ca un partid al primarilor, al administratiei publice locale, fiind condus de un fost primar al Capitalei si apoi de un presedinte care a fost primar al Clujului".

Intrebat de ce, la randul sau, a ales sa plece de la PD la PSD, el a spus :"Am fost consecvent, ca si Frunzaverde, cu principiile mele".

"In anul 2000, am candidat la Primaria municipiului Iasi, mi s-a promis foarte clar sprijinul partidului, am fost abandonat in timpul campaniei electorale pentru alte lucruri, dupa aceea mi-am dat seama si eu. Am insistat sa candidez mai departe la Parlament si atunci mi s-a spus ca sunt un om mort politic si ca trag partidul inapoi in jos si ca nu mai contez pentru dansii", a spus el, precizand ca cei care i-au transmis acest mesaj au fost presedintele organizatiei judetene si de o parte din vicepresedintii de la acea vreme.

El a mai spus ca, "daca politicienii nu tin seama de ceea ce vrea poporul, inseamna ca degeaba fac politica", insa a s pus ca exista in acest moment oameni de valoare in PDL.

"Si acum in PDL sunt oameni de valoare. Ii respect, dar nu inseamna ca trebuie sa treaca de acolo aici. De Frunzaverde v-am zis ca este un fenomen legat de nemultumirea alegatorilor legat de politica dusa la centru de PDL. Este treaba lor mai departe. Treaba noastra e sa castigm alegerile si sa schimbam un sistem", a spus el.

Nichita a explicat ca PSD "s-a facut frate" cu PNL nu pentru ca au o doctrina identica, ci pentru ca doresc schimbarea sistemului lui Traian Basescu.

"Deci azi ne-am facut frati cu PNL-ul pentru un lucru foarte clar: nu pentru ca suntem noi de aceeasi doctrina ideologica, ci pentru faptul ca vrem sa schimbam orice sistem al lui Traian Basescu. De multe ori te faci frate, treci puntea si dupa aceea impune-ti punctul de vedere", a comentat primarul Iasului.

Solicitat in contextul acestei formulari sa explice ce este PNL, primarul a raspuns: "In clipa de fata, PNL este un partid de dreapta, cu o ideologie pe care o respectam, un partid care este de o ideologie de dreapta, un partid adversar de-a lungul anilor, dar un partid partener azi, ca sa putem sa schimbam acest sistem".

El a spus ca ambele formatiuni - PSD si PNL - dau dovada de un comportament responsabil fata de populatia Romaniei. Nichita a mai spus ca s-a "batut foarte tare", alaturi de altii, pentru crearea USL.

CUVANTUL CHEIE AL ZILEI DE 2

MARTIE ESTE: "CARTURESTI"

Sursa: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii