ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-05-2015, ora 08:37

Gheorghe Nechita, retinut de procurorii anticoruptie. Primarul Iasiului, acuzat ca ar fi avut propriul serviciu de informatii

Articol de Cristian Amariei
Primarul Iasiului, seful politiei locale si adjunctul acestuia au fost retinuti joi noapte de procurorii anticoruptie. Edilul Gheorghe Nichita este acuzat de procurori ca ar fi avut propriul serviciu de informatii, care actiona ilegal in oras.

Spionii, sustin anchetatorii, erau chiar politisti locali. Niciunul dintre cei trei suspecti retinuti nu a vrut sa dea declaratii in fata procurorilor. Vineri, insa, ei vor fi ajunge la Tribunalul Bucuresti, unde judecatorii vor incerca sa lamureasca povestea.

La 4:00 dimineata, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a parasit sediul DNA incatusat si inconjurat de mascati.

Oricat de nedumerit si de nevinovat a incercat sa para in fata anchetatorilor, Gheorghe Nichita s-a ales cu o ordonanata de retinere pentru 24 de ore. El va ajunge in fata unui judecator de drepturi si libertati de la Tribunal, cu propunere de arestare preventiva. La fel se intampla si in cazul sefului Politiei Locale, Liviu Hliboceanu.

In aceeasi situatie se afla si adjunctul Politiei Locale, Stefan Avarvarei, retinut si el joi noapte.

Ionel Nichita, avocatul primarului: "S-a pus in miscare actiunea penala pentru trei dintre inculpati - Avarvarei, Hliboceanu si Nichita. Dl. primar s-a prevalat de dreptul la tacere. Si fata de noi isi pastreaza aceeasi pozitie."

Gheorghe Nichita i-ar fi transformat pe politistii locali, aflati in subordinea primariei, in spioni personali, sustin procurorii. Agentii urmareau pentru el diferite persoane si ii raportau apoi in detaliu tot ce aflau: cu cine se intalneau cei vizati sau cu ce masini circulau. Mai mult, Nichita le-ar fi cerut politistilor locali sa verifice anumite persoane in baza de date nationala.

Marius Striblea, avocatul primarului: "Este o instigare la abuz in serviciu si exista mai multe acuzatii legate de infractiuni informatice. Ceea ce pot sa va spun este faptul ca dosarul are mai mult un filon mai mare de can-can decat de substanta juridica. Nu pot in acest moment sa va dau alte detalii, o sa aflati probabil."

Cum o astfel de activitate de spionaj este ilegala, sefii politiei locale treceau in acte diverse activitati profesionale, ca sa justifice cheltuielile, sustin procurorii DNA.
Gheorghe Nichita este de 12 ani primarul Iasiului si un important membru al PSD.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii