ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-05-2016, ora 10:40

Gala de box caritabila. Banii adunati vor fi donati Sectiei de Oncologie Pediatrica de la „Sfanta Maria” din Iasi

Articol de Madalina Irimia
Mai multi tineri din Iasi vor sa mai alunge din suferinta copiilor diagnosticati cu cancer. Ei vor intra in ringul de boox pe 1 iunie, intr-o gala caritabila. Spera astfel sa stranga bani pentru renovarea Sectiei de Oncologie de la Spitalul "Sfanta Maria". Ideea ii apartine unui antrenor de box, impresionat de lupta pe care trebuie sa o poarte copiii cu necrutatoarea boala, dar si de conditiile din spitalul in care sunt tratati.

Ideea organizarii unei gale caritabile pentru renovarea Sectiei de Oncologie a Spitalului "Sfanta Maria" ii apartine antrenorului de box Iulian Botez. Impresionat de drama copiilor bolnavi de cancer si-a provocat cei 35 de cursanti sa intre in ring pe 1 iunie, iar banii stransi vor fi donati spitalului infiintat in 1970. Putine sectii au fost renovate de atunci.

„Buna ideea, ca e de jale aici! Conditiile foarte rele. (Reporter: Ce ar trebui imbunatatit?) Tot, pe jos, faianta, geamurile”, spune parintele unui copil internat.

Ar trebui multe de facut, incepand cu baile, si in salile de mese si peste tot”, adauga o mama cu copil internet in aceasta sectie.

Un bilet de intrare la Gala de box costa 30 de lei.

„Sunt parinti care au nevoie de medicamente, nu reusesc sa cumpere medicamentele pentru copii, desigur si in spital, partea de mobilier, de tehnica medicala”, spune Iulian Botez, organizatorul evenimentului caritabil.

„Un ajutor nesperat si extrem de generos. Trebuie sa spunem ca nu putem fi la nivelul la care sunt tarile din vest, pentru ca ne lipsesc si o seama de medicamente dar si o seama de tehnici diagnostice”, spune prof. dr. Ingrid Miron, sef clinica Oncologie Pediatrica.

Pentru ca totul sa iasa perfect la gala din 1 iunie, in sala de antrenamente, tinerii se pregatesc zilnic.

„Pentru mine boxul inseamna viata si pe mine boxul m-a ajutat in primul rand foarte mult, si, de ce sa nu fac asta si pentru alti copii”, spun unul dintre sportivi.

Clinica de Oncologie Pediatrica are 12 saloane si 45 de paturi. Pentru modernizarea intregului spital ar fi nevoie de 22 de milioane de euro, bani pe care autoritatile judetene nu ii au.

Sursa: dig24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii