ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-04-2014, ora 09:18

GREVA CFR, la Iasi. Angajatii au oprit toate trenurile. Timp de doua ore circulatia pe calea ferata a fost blocata

Articol de Cristian Amariei

Niciun tren nu a circulat miercuri intre orele 7.00 si 9.00, angajatii oprind voluntar lucrul, ca urmare a esuarii negocierilor privind incheierea unui nou contract colectiv de munca.

Federatiile sindicale din transporturile feroviare amenintau inca din 15 aprilie ca ar putea declansa conflictul colectiv de munca incepand cu 23 aprilie, daca pana atunci nu vor fi incheiate noile contracte colective de munca, care sa tina cont de solicitarile salariatilor.

Printre nemultumirile sindicalistilor de numara cele legate de nivelul salariilor, de eliminarea drepturilor angajatilor de a calatori gratuit pe calea ferata si de faptul ca nesemnarea noilor contracte colective de munca ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariati de la CFR Marfa.

CFR Calatori informeaza ca, la negocierea unui nou contract colectiv de munca, administratia companiei a oferit o majorare salariala, in medie, de 4% si faptul ca nu vor fi facute concedieri colective de personal, in timp ce sindicalistii au cerut 10%.

Foto: amosnews.ro

     
Tag-uri: greva, cfr, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii