ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-10-2012, ora 04:53

Fundatia Bethany vine in sprijinul copiilor cu dizabilitati cu servicii gratuite de recuperare

Articol de Alexandra Stefanescu

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany lanseaza serviciile de recuperare pentru copiii cu dizabilitati din Iasi. 30 de copii cu nevoi speciale vor beneficia, incepand din luna octombrie, de servicii gratuite de kinetoterapie, logopedie si terapie ocupationala in cadrul centrului amenajat in cadrul Fundatiei Bethany. In acelasi timp, parintii lor vor putea fi sprijiniti prin servicii de terapie si consiliere psihologica.

Initiativa amenajarii acestui centru a fost lansata de Fundatia Bethany in urma cu un an, dupa ce mai multe familii au solicitat fundatiei servicii de recuperare pentru copii cu nevoi speciale. Mai mult decat atat, statisticile arata ca situatia Iasului in ceea ce priveste accesul acestor copii la servicii de recuperare este dramatica. Din aproximativ 3000 de copii cu nevoi speciale prezenti in Iasi, doar o treime beneficiaza de servicii profesioniste de recuperare. Pentru a aduna fondurile necesare realizarii acestui proiect, Fundatia Bethany a organizat in perioada noiembrie 2011 – iunie 2012 mai multe evenimente caritabile unite sub conceptul campaniei „ Coloreaza un destin !”.

Cele mai importante dintre acestea au fost:

Campania „Inima Buna” - actiune stradala in cadrul careia peste 80 de voluntari – studenti ai Facultatii de Filosofie, specializarea Asistenta Sociala din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” au adunat in timp de 3 zile suma de 13.880 lei.

Clubul Rotary Curtea Domneasca s-a alaturat initiativei Fundatiei Bethany organizand in luna martie 2012 un concert de binefacere in urma caruia s-a strans suma de 16.690 lei.

Balul de La Castel a fost evenimentul de anvergura care a incheiat campania „Coloreaza un destin”, eveniment de mare succes atat prin continutul si calitatea programului, invitatii prezenti dar si suma ce a fost stransa in urma acestuia, respectiv 26.600 lei.

Tot pentru a sustine acest proiect o echipa de 7 inotatori s-a inscris in competitia Swimathon, maraton de inot organizat de Fundatia Comunitara Iasi in luna iulie 2012, reusind, cu ajutorul sustinatorilor, sa adune suma de 6.150 lei pentru amenajarea centrului de recuperare. Primaria Municipiului Iasi sustine de asemenea acest proiect printr-o finantare oferita prin Consiliul Local in valoare de 23.360 lei.

In total, peste 6000 de oameni au sprijinit aceasta initiativa fie donand o suma de bani, fie participand la un spectacol caritabil, fie sponsorizand, ca si companie, organizarea unui eveniment.

De asemenea, a fost foarte important efortul oamenilor care au inotat pentru a sustine acest proiect in cadrul Swimathon Iasi: Traian Luca, Gabriel Mardarasevici, Gabriel Donos, Dragos Craescu, Iulian Costan, Victor Livadaru, Victor Gabriel Stavarache.

De o implicare deosebita au dat dovada si Michael Beck, Alexander Rubel, Daniel Condurache, cat si voluntarii implicati in actiunea Inima Buna.

Cu ajutorul tuturor celor implicati, incepand din luna octombrie, 30 de copii cu nevoi speciale vor beneficia gratuit de kinetoterapie, logopedie, terapie ocupationala si consiliere prihologica. Numarul beneficiarilor va putea fi extins din 2013 in functie de resursele financiare pe care le va avea organizatia. In acest sens e important de precizat faptul ca Fundatia Bethany va continua eforturile de strangere de fonduri din comunitate, aceasta fiind momentan singura cale prin care se poate asigura continuarea serviciilor dupa anul 2012.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii